Decizie CFR Călători: biletele de tren se scumpesc cu 20% de la 1 iulie 2022

De Bianca Prangate, pe

De la 1 iulie, biletele de tren se scumpesc cu 20%, conform unui anunț făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Guvernul a aprobat vineri bugetul CFR Călători, după ce compania de transport feroviar a solicitat creșterea cu 20% a tarifelor pentru bilete de la 1 iulie, conform unui anunț făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

„Guvernul a aprobat astăzi bugetul CFR Călători”, a scris el. „Compania CFR Călători a solicitat creşterea tarifelor pentru bilete de la 1 iulie 2022! Mai exact: o majorare cu 20%, după 9 ani în care nu s-a operat vreo modificare de preţ. Vorbim de prima actualizare de tarife din 2013 încoace, în condiţiile în care preţurile la carburanţi şi energie electrică au crescut constant!”

Grindeanu a explicat că demersul aparține conducerii CFR Călători, care susține că are nevoie de această scumpire pentru investiții și pentru mentenanță.

Astfel, Grindeanu a mai explicat: „Demersul aparține conducerii CFR Călători care își asumă această solicitare necesară pentru investiții și pentru mentenanță. Suntem conștienți de necesitatea unor investiții continue în infrastructura feroviară, iar CFR Călători este printre principalii beneficiari ai finanțărilor prin PNRR. Voi urmări îndeaproape implementarea proiectelor pentru modernizarea materialului rulant și pentru achiziția de material nou”.

Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară. La postarea făcută de Sorin Grindeanu s-au strâns mai multe comentarii dezaprobatoare. „Prima dată să facă trenurile funcționabile și-apoi să ridice prețurile, ți-e și greață să circuli cu trenul”, a scris un utilizator. Altul a scris: „Mai întâi modernizati trenurile, liniile de cale ferată și gările, apoi măriți prețul la bilete”.

Totodată, o utilizatoare s-a plâns de calitatea băilor din trenurile CFR: „De ce să măriți prețurile în condițiile în care nu oferiți nimic în schimb? Nu este nicio diferență între clasa întâi și a doua, majoritatea locurilor sunt de acum zeci de ani, iar băile sunt execrabile”.

Cu o zi înainte de a anunța noua măsură, Sorin Grindeanu a menționat că aceasta ar putea fi aprobată, dacă Guvernul va decide. „Apropo de creşterea preţului la bilete, ştiţi că nu a mai crescut din 2013”, a zis el, citat de Digi24. „În bugetul CFR Călători, de la 1 iulie, este prevăzută o creştere cu 20%. Ăsta este modul în care cei de la CFR Călători şi-au previzionat bugetul pentru anul 2022. Repet: nu a existat niciun fel de creştere din 2013 la preţul biletelor. Să vedem dacă Guvernul, în înţelepciunea sa, va aproba acest buget”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter