Mesajul transmis de un copil de 7 ani, părăsit de mamă, care trăiește într-o sărăcie cruntă

De Ioana Tătaru, pe
Doi frați din Prahova, orfani de tată și părăsiți de mamă, sunt crescuți de o mătușă bolnavă și locuiesc într-o casă săracă la marginea satului. Cei doi nu au energie electrică și își fac temele la lumina lumânării, deoarece autoritățile spun că ar fi prea scump să tragă două fire electrice până la locuința lor. 

Unul dintre cei doi frați, Adrian Sandu are 7 ani și își dorește foarte mult „să învețe carte”

Mesajul dureros al unui copil din Romania

Pe unul dintre cei doi frați îl cheama Adrian. Acesta are doar 7 ani și își dorește cu tot dinadinsul „să se facă mare și deștept”, așa cum le-a mărturisit reporterilor Pro Tv, într-un interviu. Acesta își dorește totodată să devină jandarm. Îl împiedică însă un obstacol banal pentru mulţi copii de vârsta lui: lipsa curentului electric. Aşa că, odată întors de la şcoală, se grăbeşte să îşi facă temele pe lumină.

Reporter: – Ce scrii tu acolo? Adrian: – Tata Reporter: – Îţi e dor de tata? Adrian: – Da Reporter: – De când nu mai e tata? Adrian: – De un an jumătate Reporter: – Şi de mama? Adrian: – Nu Reporter: – Ce a făcut mama? Adrian: – Ne-a părăsit. Acelaşi răspuns îl oferă şi sora lui Adrian, cu 8 ani mai mare: Marina: – Nu, nu mi-e dor de ea. Reporter: – De ce? Marina: – Fiindcă ne-a lăsat şi a plecat cu un altcineva. E măritată. Tata a murit din cauza mamei, de dorul ei a murit.

Cei doi se află în grija unei mătuși

Acum, cei doi se află în grija unei mătuşi – şi ea bolnavă, care nu-şi poate permite nici măcar să le cumpere haine, mâncare sau rechizite: „Pentru mine înseamnă viaţa mea. Cel mai tare îşi doreşte să aibe şi el un curent, o lumină, să aibă un televizor”, spune mătușa copiilor. Primăria comunei Tinosu, judeţul Prahova, unde locuiesc micuţii, cunoaşte cazul acestora, dar susţine că instalarea curentului electric în locuinţa lor este o investiţie nerentabilă: „Cel puţin un milliard. O a doua variantă ar fi să îi retragem undeva în vatra satului”, susține Stelian Ghiță, viceprimarul comunei Tinosu. Femeia nu îşi doreşte însă să-şi părăsească locuinţa, aşa că, cel mai probabil, copiii vor termina şcoala fără să aibă energie electrică

Citește și: „Mesajul dureros transmis de mama Laurei Stoica la 12 ani de la moartea fiicei sale”

„Mesajul emoționant al lui Cabral pentru bunica sa”

Sursa: Stirileprotv.ro

Foto: Stirileprotv.ro, Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter