Ce mesaj au lăsat soldații ruși pe tablă după ce au distrus și jefuit o școală: „Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie”

De Unica.ro, pe

După ce soldații ruși au distrus o școală, au lăsat un mesaj scris cu creta pe o tablă pentru copii.

Katiujanka este o localitate aflată în nord de Kiev, ocupată de ruși la începutul războiului. La sfârșitul lui martie, forțele ucrainene au recăpătat însă controlul. Au găsit școala din Katiujanka distrusă, multe obiecte fiind furate. Obiectele care nu le-au fost utile rușilor au fost distruse.

În curtea școlii a fost improvizat un cimitir, iar pe terenul de fotbal au fost săpate tranșee. Într-una dintre clase, soldații ruși au scris cu creta pe tablă un mesaj pentru elevii ucraineni, pe care l-au semnat cu „Rușii”, potrivit CNN.

Soldații ruși au scris următoarele: „Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie, am încercat să salvăm școala, dar au fost bombardamente. Trăiți în pace, aveți grijă de voi și nu repetați greșelile făcute de înaintașii voștri. Ucraina și Rusia sunt un singur popor!!! Pacea fie cu voi, fraților și surorilor”.

Au fost însă descoperite și alte mesaje, toate scrise în limba rusă, împrăștiate în jurul clădirii. Un alt mesaj arată, după cum notează Digi24: „Suntem pentru pace în întreaga lume”.

Citește și: Viața în Donbas, prima linie a frontului din Ucraina: „De ce m-a pedepsit Dumnezeu să mă nasc aici?”

Citește și: Șeful ONU: „Războiul ameninţă să declanşeze un val fără precedent de foamete şi sărăcie”

Citește și: 50 de ani de la imortalizarea fotografiei „Fata Napalm”. Ce s-a întâmplat cu fetița din imagine

Citește și: O mașină a intrat în mulțime, la Berlin. Care este bilanțul victimelor

Mikola Mikitchik, directorul școlii din Katiujanka, a spus că s-a simțit dezgustat de mesajele găsite: „Au scris «rușii și ucrainenii sunt frați» și în același timp au jefuit școala… au stricat calculatoare, au scos hard disk-uri, au luat laptopuri, imprimante, nu au lăsat nimic în școală! E barbarie și ipocrizie”.

Directorul școlii a mai spus că pe terenul școlii s-au mai găsit trei mine antitanc, precum și mai multe grenade și încărcătoare pentru mitraliere. El crede că elevii nu vor putea reveni prea curând la școală, din cauza pagubelor imense: „Totul a fost scos. Chiar și cablurile au fost furate. Aveam cabluri electrice din sârmă de cupru”.

În satul Zdvijivka, din nord-vestul Kievului, a fost găsit în liceul omonim un alt mesaj de la armata rusă: „Putin este președintele vostru. Copii, studiați cu sârguință, Rusia are nevoie de cetățeni educați”.

Foto – CNN

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter