Medicii au găsit în stomacul unui bărbat din Suceava piuneze, cuie, agrafe, o brățară, o balama și un termometru cu mercur

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 06 iunie 2022, 17:28

În stomacul unui bărbat din Suceava au fost găsite piuneze, cuie, agrafe, o brățară, o balama și un termometru cu mercur.

O echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava mai multe obiecte pe care el le-ar fi înghițit voluntar, după cum au arătat reprezentanții unității medicale.

Pacientul, care suferă de afecțiuni psihice, a înghițit trei piuneze, un cui, două agrafe, o parte dintr-o balama de ușă, o brățară de mână, o monedă, o bucată de metal și o parte dintr-un termometru de cameră cu mercur.

Oficialii spitalului din Suceava au relatat, conform Digi24: „În cursul săptămânii trecute, o parte din echipa de endoscopie a Spitalului Judeţean Suceava, formată din medicii gastroenterologi Rami Ababneh, Bucatariu Sidonia, Golea Andreea, asistenta Olariu Mirela, s-au confruntat cu un caz mai puţin obişnuit: un bărbat de aproximativ 55 de ani cu tulburări psihice a ingerat mai multe obiecte, unele ascutiţe, care puteau provoca complicaţii digestive, precum perforaţie intestinală sau ocluzie intestinală, şi trebuiau scoase, prin endoscopie digestivă superioară, cât mai repede, atât timp cât încă se mai aflau în stomac şi prima parte a intestinului subţire al pacientului”.

Citește și: Numărul cazurilor de tuberculoză și HIV vor crește în regiune, ca urmare a războiului, potrivit experților

Citește și: Vor avea bucureștenii căldură la iarnă? Nicușor Dan: „Calitatea serviciului s-a îmbunătățit puțin față de iarna trecută”

Citește și: Ziua 100 de război între Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski: „Victoria va fi a noastră”

Citește și: O deputată din Donețk a spus că Zelenski va fi judecat pentru crime de război dacă va fi capturat de armata rusă

Intervenția echipei medicale pentru a extrage obiectele din stomacul pacientului a durat aproape trei ore. Oficialii spitalului au mai spus că, deși pacientul nu este primul caz de acest fel, el este totuși „primul caz în care s-au extras atât de multe obiecte”.

În urma intervenției, pacientul a fost monitorizat în Unitatea de Primiri Urgențe. Mai apoi, el a fost transferat pentru supraveghere în spitalul din Vatra Dornei, aceasta fiind localitatea unde locuiește bărbatul.

Foto: Dr. Dan Teodorovici

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter