Medic infecționist, despre redeschiderea școlilor: „Indiferent câte măsuri ne-am lua, nu sunt niciodată suficiente”

De Unica.ro, pe

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din București a spus ce crede el despre redeschiderea școlilor în România.

Marinescu consideră că educația trebuie să continue în România, chiar dacă măsurile de siguranță ar putea să fie insuficiente, conform B1 TV. Cu toate acestea, el consideră că vaccinarea și testarea ar putea echilibra situația epidemiologică.

„Sigur că, indiferent câte măsuri ne-am lua, nu sunt niciodată suficiente”, a spus el, citat de Libertatea. „Sunt două componente care vin cumva în plus și ar trebui să ajute sau să echilibreze lucrurile. E vorba de vaccinare în primul rând – știu că sunt încă discuții că nu s-a făcut suficient de repede, dar, totuși, persoanele vulnerabile din rândul profesorilor, părinții elevilor, care, de asemenea, au o anumită vârstă, au boli cronice, dacă n-au reușit să se vaccineze până acum, o vor face cât de curând”.

Medicul a mai precizat și importanța testelor rapide antigenice din școli – deși imperfecte, ele sunt mai bune decât nimic. „A doua componentă se referă la testare – sigur, putem să discutăm că testele rapide antigenice au și ele unele minusuri, dar până la urmă faptul că ele vor fi la dispoziție pentru toate școlile din România, să sperăm că așa va fi, e un lucru bun, adică practic se poate monitoriza mai ușor”, a zis el.

Nu în ultimul rând, Marinescu a subliniat și faptul că fiecare școală n parte ar trebui să își facă o analiză clară privind regulile sanitare și de distanțare socială, luând în calcul detaliile care țin de context: „Fiecare școală ar trebui să își facă propria analiză, adică e clar că, din păcate, sunt școli în România unde aceste reguli de distanțare, regulile de igienă nu pot fi păstrate din considerente obiective”, a arătat doctorul. „Ori că sunt foarte mulți elevi în clasă, ori că nu există grup sanitar, nu există suficient dezinfectant și așa mai departe. Cred că analiza ar trebui făcută pentru fiecare școală și măsurile să fie luate la acest nivel, așa ar fi cel mai corect”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter