Ministrul Lucian Bode, despre purtarea măștii pe stradă: „Dacă mergi singur pe stradă nu trebuie să porți mască”

De Unica.ro, pe

Ministrul afacerilor de interne, Lucian Bode, a adus noi precizări în privința obligativității purtării măștii de protecție pe străzi.

Masca este obligatorie în spațiile deschise în care rata de infectare este de peste 6 la mie, conform ordinului comun semnat împreună cu Ministerul Sănătății. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial în seara de miercuri.

Ministrul Lucian Bode a spus însă că persoanele care merg singure pe stradă nu trebuie să poarte mască. El a vorbit la Antena 3 despre acest lucru.

„Reglementarea oficială spune foarte clar: e obligatoriu să porți masca în toate spațiile deschise unde incidența depășește 6 la mia locuitori”, a spus Lucian Bode. „E obligatoriu în toate spațiile deschise. (…) Cred că ordinul comun e extrem de clar. Dacă au nevoie de alte explicații le dăm și la București, unde incidența este peste 6 la mie. Vorbim de activități individuale, nu unde sunt și alți oameni. Dacă circuli singur, e normal să nu porți masca, dacă sunt și alții, e obligatoriu să porți. Dacă faci activități sportive individuale, nu porți, dacă sunt și alții, e obligatoriu”.

Citește și: Medicul Valeriu Gheorghiță: România este deja în scenariul în care se afla anul trecut Italia

Citește și: Expertă OMS: „Ne aflăm chiar la jumătatea acestei pandemii”

Citește și: Un pacient a recunoscut că avea certificat fals de vaccinare înainte de a muri de COVID-19

Citește și: Mesaj dur de la un medic chirurg: „S-a trezit în poporul nostru o dorință arzătoare pentru libertate, doar că se manifestă în dorința de a fi idiot”

Ordinul comun care instituie masca obligatorie pe străzi a fost semnat de ministrul interimar al sănătății, Cseke Attila, și de ministrul afacerilor interne, Lucian Bode. Masca este, așadar, obligatorie pe străzile din localitățile unde rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori. Există însă și excepții, după cum arată un comunicat de presă de la Ministerul Sănătății.

„Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc”, se arată în document, conform Libertatea.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter