Marcel Ciolacu, despre salariul minim european: „Reprezintă un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc”

De Unica.ro, pe

Adoptarea unui salariu minim european ar putea fi un beneficiu pentru angajații din mediul privat românesc, potrivit lui Marcel Ciolacu, președintele PSD.

„Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa”, a transmis acesta într-o postare pe Facebook.

Vineri, Marcel Ciolacu a transmis, potrivit Digi24: „Salut faptul că miniştrii Muncii din Uniunea Europeană s-au pus de acord asupra propunerii de Directivă privind instituirea salariului minim european”.

Oficialul a mai spus că partidul pe care îl conduce a susținut constant acest proiect în ultimii ani, și că inițiativele PSD de creștere a salariului minim din România au „avut în vedere inclusiv încadrarea în acest traseu european”.

Citește și: Ministrul Mediului: Singura soluție pentru a stăpâni schimbările climatice este creșterea suprafețelor împădurite

Citește și: Patru cazuri de variola maimuței în România. Al patrulea pacient este internat

Citește și: Iohannis, după întâlnirea față în față cu Zelenski: „Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională”

Citește și: Numărul șoferilor drogați la volan l-ar putea egala pe cel al șoferilor beți. Lucian Bode: „Este cu adevărat cutremurător ce se întâmplă”

El a completat apoi: „Sunt convins că adoptarea unui salariu minim la nivelul întregului continent reprezintă un beneficiu în special pentru salariaţii din mediul privat românesc. Avem aproximativ 1,6 milioane de angajaţi cu acest nivel de salarizare în România, ale căror câştiguri trebuie să alinieze în viitor cu cele ale muncitorilor din Spania, Italia sau Franţa”.

Totodată, Marcel Ciolacu a spus că salariul minim european poate însemna și un mecanism predictibil pentru mediul de afaceri: „Este un instrument care va oferi mai multă echitate socială şi va proteja mai bine interesele a milioane de salariaţi”.

La rândul său, ministrul Muncii, Marius Budăo, a spus că miniștrii Muncii din Uniunea Europeană au căzut de comun acord asupra salariului minim european în cadrul lucrărilor Consiliului EPSCO.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter