Marcel Ciolacu, despre dezastrul umanitar din Ucraina: „Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri […] la reconstrucția acestei țări”

De Unica.ro, pe

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a vorbit despre vizita pe care urmează să o facă săptămâna viitoare în Ucraina.

Marcel Ciolacu a transmis că România se pregătește logistic pentru ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România, astfel încât activitatea economică a acesteia să continue.

„Săptămâna viitoare o să fac o deplasare în Ucraina, unde o să avem o discuţii şi cu omologul meu din Ucraina, sperăm şi cu primul ministru şi cu preşedintele Ucrainei, să îi asigurăm că logistic România se pregăteşte atât pe zona umanitară, dar şi pe zona comercială, ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România şi să meargă mai departe către statele civilizate, astfel încât activitatea economică să continue şi din Ucraina prin România”, a explicat Ciolacu într-o conferință de presă, citat de Agerpres și Digi24.

Ciolacu nu a spus la ce dată va face deplasarea la Kiev, precizând doar că vizita o va face „săptămâna viitoare”. „Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri din Europa, SUA și din lume la reconstrucția acestei țări”, a explicat oficialul într-un mesaj publicat pe Facebook, cu privire la vizita sa de la Kiev.

Citește și: Ce amenzi riscă cetățenii din Republica Moldova care poartă simboluri rusești

Citește și: Un milionar din Ucraina a cerut armatei de la Kiev să îi bombardeze vila, după ce rușii s-au instalat în ea

Citește și: Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență: „Criza sanitară a scos la iveală incontestabil vulnerabilitatea românilor la dezinformare”

Citește și: Povestea impresionantă a unei adolescente care a evadat din Mariupol: „M-am rugat lui Dumnezeu să mor repede”

El a mai adăugat: „Acest lucru va necesita un efort concertat al României, în consultare și coordonare cu aliații noștri din UE și cu instituțiile comerciale globale. Și, bineînțeles, trebuie să includă consultări profunde cu Ucraina, care va avea nevoie de investiții enorme pentru a-și reconstrui propria economie și infrastructură devastate”.

Aflat la Constanța, Ciolacu a vorbit și despre situația economică din România, asigurând cetățenii că țara nu se află în pragul unui colaps economic.

El a spus: „Nu suntem într-un colaps economic, există o inflaţie, este şi în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro, dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro. De obicei inflaţia automat trage şomaj. Încă în România nu este o problemă cu şomajul şi cu acest măsuri care au deblocat investiţiile, categoric lucrurile vor merge în direcţia corectă”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter