Mama suspectată că și-a maltrat bebelușul în Danemarca, vizitată în închisoare de fratele ei: „Nimeni nu o înțelege, ea nu stăpânește bine nici engleza, daneza nici atât”

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 februarie 2022, 17:43

Mama suspectată că și-a maltrat bebelușul în Danemarca a fost vizitată în detenție de fratele ei, care a dat mai multe detalii despre întrevedere.

Sorana și Ionuț Rotundu sunt doi români care locuiesc în Danemarca de peste doi ani, arestați de autoritățile daneze după ce medicii de acolo au suspectat că cei doi și-au abuzat fizic bebelușul de numai o lună, pe nume Mathias. Cei doi riscă să petreacă șase ani în închisoare, dacă investigația confirmă bănuielile de abuz fizic.

Doi membri ai familiei extinse au primit însă permisiunea de a-i vizita pe părinți. Unul dintre ei este Beniamin Ciobotaru, fratele Soranei Rotundu. El a povestit într-o postare video pe Facebook, preluată de Diaspora.ro, cum a decurs întâlnirea cu sora lui.

„Am avut voie sa o văd pe sora mea timp de 30 de minute”, a explicat el, citat de Libertatea. „E primul contact al ei cu familia după o săptămână și jumătate de când a fost arestată”. Acesta a mai adăugat: „Am găsit-o slabită și descurajată. Nu a știut și nu i s-a comunicat că are dreptul să contacteze Ambasada, a aflat asta abia duminică, atunci când a și fost vizitată de reprezentantii Ambasadei României de la Copenhaga”.

Citește și: Ce s-ar fi întâmplat de fapt cu bebelușul internat în Danemarca – părinții riscă șase ani de închisoare

Citește și: Ce se va întâmpla cu bebelușul din Danemarca dacă va fi repatriat: „Bunicii materni prezintă disponibilitate”

Citește și: Petiție pentru a reintroduce vacanța intersemestrială: „Copiii trebuie aduși la munte să schieze, să se dea cu snowboardul”

Citește și: Ce se va întâmpla cu bebelușul din Danemarca dacă va fi repatriat: „Bunicii materni prezintă disponibilitate”

Totodată, Beniamin a explicat care sunt dificultățile prin care trece sora lui în detenție: „A început să muncească acolo, ca să își poată cumpara produsele necesare de igienă de la magazinul închisorii. Îi e foarte greu că nimeni nu o înțelege, ea nu stăpânește bine nici engleza, daneza nici atât”.

În timpul întrevederii, Beniamin nu a avut voie să îi dea detalii despre copil, și nici despre soțul ei. „Ne-a întrebat de Mathias și de soțul ei, dar nu am avut acceptul să vorbim despre nimic despre ancheta aflată desfășurare”, a spus el. „Polițistul care era de față ne-a comunicat că nu putem să o întrebăm nimic despre cum au decurs lucrurile din momentul în care a fost arestată. Am avut, însă, voie să îi dăm o Biblie și putem să îi ducem haine de schimb”.

Ambasadorul Alexandru Grădinar a declarat pentru Libertatea că cei doi părinți au fost informați despre starea de sănătate a bebelușului lor, care se află în afara oricărui pericol de moarte.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter