Cine erau Liudmila și Bogdan, cuplul din Odesa ucis de o rachetă rusă în ajunul Paștelui

De Unica.ro, pe

În ajunul Paștelui, forțele ruse au atacat Odesa, oraș-port de la Marea Neagră, ucigând mai mulți civili nevinovați.

Pe 23 aprilie, forțele ruse au lansat rachete de croazieră asupra Odesei. Un bloc a fost lovit, iar opt persoane au murit în urma atacului, printre care și Liudmila și Bogdan Cernețki. Liudmila avea 28 de ani și aștepta un copil, iar Bogdan abia împlinise 21 de ani, cei doi căsătorindu-se anul trecut, potrivit Obozrevatel.

Mai multe rachete au lovit clădirea ansamblului rezidențial Tiras. Epicentrul acestui atac a fost apartamentul de la etajul patru, exact unde locuiau Liudmila și Bogdan. Cu o săptămână înainte ca tragedia să lovească, Bogdan i-a spus surorii sale, Iana, că așteaptă un copil alături de Mila.

Într-o postare pe social media, Iana a notat: „De fiecare dată când porneau sirenele, îi trimiteam mesaje fratelui meu, iar el răspundea imediat. Pe 23 aprilie, nu a mai răspuns… Nu-mi va mai răspunde niciodată. Fără el, totul este acum lipsit de sens”.

Citește și: Coșmarul unei adolescente din Ucraina: „Mi-a spus: «Ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi»”

Citește și: Fostul premier al Republicii Moldova, despre cum poate fi țara protejată de forțele ruse: „Unicul scenariu este unirea”

Citește și: Putin și Zelenski s-ar putea întâlni față în față zilele următoare, potrivit ministrului turc al Apărării

Citește și: Copiii din Crimeea, întrebați ce cred părinții lor despre „operațiunea specială” din Ucraina: „Spălarea creierului are loc chiar și în grădinițe”

Liudmila Cernețkaya a fost campioana Odesei și vicecampioane regiunii de sud la culturism. Antrenorea ei, Natalia Dihkovskaia, a descris-o pe tânără ca având o voință de nezdruncinat: „Când își planifica ceva, însemna că așa va fi”.

În urma atacului de la Odesa, opt persoane au fost ucise, iar mai multe au rămas fără locuințe și bunuri. În locul unde locuiau Mila și Bogdan este acum o gaură imensă. Printre vecinii lor s-au numărat și membrii familiei psihologului Olga Samara.

Olga a povestit: „Am avut noroc, nu eram acasă! Când am ajuns la apartament, am găsit o imagine groaznică. Era o gaură căscată în locul apartamentului Milei și al lui Bogdan. Apartamentul nostru a fost și el distrus”.

Foto – Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter