Klaus Iohannis, despre inflația din România: „Dacă românii caută pe cineva vinovat, este ușor de identificat, se numește Putin”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 22 februarie 2023, 14:15

Președintele României Klaus Iohannis a vorbit despre crizele cu care se confruntă România în prezent, dând vina pe Rusia și Vladimir Putin.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Asistentului Medical, Klaus Iohannis a făcut o vizită la Spitalul Colentina. La finalul zilei, el a vorbit despre inflația record de 13,8% din luna aprilie, care a fost anunțată pe 11 mai de Institutul Național de Statistică. El a spus că „singurul vinovat pentru crizele din prezent și cele care vor urma este doar Vladimir Putin”.

„Inflația este doar un factor”, a explicat Klaus Iohanns. „Da, am toată încrederea că guvernul a luat și va lua în continuare măsurile care se impun. Dar să vedem de ce am ajuns aici, această inflație, situația economică dificilă, prețul la energie, nu s-au întâmplat pentru că cineva nu și-a făcut bine treaba. Aceste crize și cele care vor urma – toate acestea – au o singură cauză: și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei”.

Totodată, Iohannis a spus că actuala criză nu se petrece doar la nivelul României. El a spus, citat de Libertatea: „Sigur, guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize, însă problema nu este una românească, este una globală. Și în SUA, inflația se apropie de 10%, în țările din Europa inflația este la fel de mare”.

Citește și: Lege adoptată de Parlament: românii vor avea acces la servicii de internet de mare viteză pe tot teritoriul țării

Citește și: Volodimir Zelenski, despre negocierile dintre Ucraina și Rusia: „Cu fiecare nouă atrocitate, dispare dorința și posibilitatea de a negocia”

Citește și: Povestea băiețelului de 11 ani din Ucraina care își îngrijește mama și sora, după ce acestea au rămas fără picioare în timpul unui atac: „Stă în salon 24 de ore din 24”

Citește și: Noua conducere din Herson, Ucraina, plănuiește anexarea zonei la Rusia. Reacțiile autorităților de la Kiev și de la Kremlin

Președintele a preciat că nu se vor termina mâine crizele, iar „situația complicată va continua”. El a afirmat; „Dar nu este cazul să încercăm să aruncăm vina asupra clasei politice. Vinovat este Putin, care a declanșat acest război împotriva Ucrainei”.

El a mai spus că reprezentanții guvernului caută soluții pentru criza din prezent: „Asta este situația, iar pentru români este important să știe că acest guvern își dă silința și a găsit până acum soluții bune, se străduiește în continuare să găsească soluții pentru a atenua impactul acestor crize succesive și pentru a face viața românilor mai bună sau, până trece totul, suportabilă”.

Mai mult, președintele României a spus că nici dacă s-ar încheia mâine războiul, crizele nu se vor termina. „Orice comparație este lipsită de sens pentru că întreaga situație este una de război, de criză”, a zis el. „Nu încercați să căutați vinovații în Parlament, în politică. Și să nu trăim cu iluzii deșarte, și dacă se termină mâine războiul, crizele nu se vor încheia”,

Foto – Facebook

Vezi şi ce este PIB-ul unei țări şi cum se calculează, precum şi ce este inflația și cum se calculează aceasta!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter