Klaus Iohannis, mesaj pentru veteranii de război: „Înțelegem cu atât mai bine rolul lor esențial în apărarea țării și asigurarea securității României”

De Unica.ro, pe

Președintele României a transmis un mesaj puternic cu ocazia sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război, în care le mulțumește celor care au luptat pentru România.

Veteranii de război sunt „cea mai nobilă manifestare a dragostei de țară, a onoarei și demnității națiunii noastre”, după cum a spus Kalus Iohannis în mesajul său de Ziua Veteranilor de Război.

„De Ziua Veteranilor de Război, pe care o sărbătorim astăzi, gândurile noastre se îndreaptă, cu apreciere și recunoștință, către toți cei care au apărat independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale României”, a transmis președintele României, citat de Digi24

El a continuat apoi: „Sacrificiile și devotamentul veteranilor de război sunt cea mai nobilă manifestare a dragostei de țară, a onoarei și demnității națiunii noastre. Tăria lor de caracter ne inspiră și ne insuflă puterea de a înfrunta orice provocări viitoare”.

Mai mult, Klaus Iohannis a vorbit despre curajul cu care veteranii de război ai României au luptat în trecut, „au dovedit relevanța strategică a ţării noastre în dinamica internațională și au făcut posibile realizări politice, pavând drumul spre dezvoltarea României de astăzi, stat membru al Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene”.

Citește și: Prim-ministrul Nicolae Ciucă: „Pacea Europei va atârna iarăşi de un fir de aţă”

Citește și: Reacția SRI la atacurile hackerilor ruși asupra site-urilor Guvernului și Ministerului Apărării Naționale

Citește și: O fetiță de șase ani din Ucraina cântă la flaut pe străzi, pentru a strânge bani pentru armată: „Vreau să se întoarcă teferi acasă, după victoria noastră”

Citește și: Oamenii din Demîdiv, Ucraina, și-au inundat intenționat satul, pentru a împiedica înaintarea trupelor ruse: „Nimeni nu regretă ceea ce s-a întâmplat aici”

Liderul român a adus în discuție și războiul iscat de Rusia în Ucraina: „În această perioadă, când suntem martorii unui război nedrept și ilegal la granițele noastre, înțelegem cu atât mai bine rolul esențial al veteranilor de război în apărarea țării și asigurarea securității României”.

Cu această ocazie, președintele a spus că prezența a aproape 4.000 de militari aliați pe teritoriul României, alături de forțele armate române, reprezintă în prezent „cea mai bună dovadă a solidarității și unității NATO, precum și a apartenenței la aceleași valori democratice”.

Iohannis a mulțumit veteranilor, adăugând: „Dragi veterani de război, Românii vă admiră și vă sunt recunoscători pentru curajul, devotamentul și sacrificiul de care ați dat dovadă în condițiile grele ale câmpului de luptă. Reprezentați veritabile exemple demne de urmat și vă îndemn să cultivați în rândul tinerelor generații principiile care v-au ghidat mereu în îndeplinirea cu succes a misiunilor încredințate. Eroismul și patriotismul dumneavoastră sunt repere esențiale pentru tinerii care conștientizează astfel că libertatea trebuie întotdeauna prețuită și protejată. Vă mulțumesc încă o dată pentru tot ce ați realizat sub culorile drapelului național și vă doresc multă sănătate! La mulți ani!”

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter