Greta Thunberg, discurs aprins la summitul ONU pentru climă: „Mi-ați furat copilăria” VIDEO

De Oana Savin, pe Ultimul update Miercuri, 25 septembrie 2019, 12:12
Greta Thunberg, o adolescentă de 16 ani ce a devenit imaginea mișcării pentru climă ce a cuprins întreaga lume, a susținut, marți, un discurs aprins la summitul ONU pentru climă.

Cu lacrimi în ochi, fata și-a arătat revolta față de liderii lumii, cărora le-a reproșat că îngroapă viitorul unor generații atunci când ignoră avertismentele comunității științifice legate de încălzirea globală.

În prima zi a Adunării Generale, ONU găzduiește un summit pentru Acțiuni Climatice, în care mai mulți lideri mondiali își prezintă măsurile pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon din țările lor. Din public făceau parte și Donald Trump, dar și Angela Merkel.

Suntem la începutul unei dispariții în masă și tot ce puteți face este să vorbiți de bani și să spuneți basme despre o creștere economică eternă”, a declarat Greta, citată de Mediafax.

Cum îndrăzniți?”, a completat ea.

„Mi-ați furat visele și copilăria cu cuvintele voastre goale – și totuși, sunt unl dintre norocoși. Oamenii suferă, oamenii mor, iar ecosistemele noastre se prăbușesc”, a mai spus adolescenta în discursul ei.

Cu ocazia unei conferințe de presă, Greta Thunberg și alți 15 copii care s-au alăturat petiției și-au exprimat frustrarea față de lipsa de urgență manifestată de liderii mondiali în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Mesajul pe care vrem să-l transmitem este că ne-am săturat”, a subliniat tânăra, care a fost nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace.

Sursă foto: Captură video

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter