O fetiță de șase ani din Ucraina cântă la flaut pe străzi, pentru a strânge bani pentru armată: „Vreau să se întoarcă teferi acasă, după victoria noastră”

De Unica.ro, pe

O fetiță de șase ani din Ucraina a început să cânte la flaut pe stradă, pentru a strânge bani pentru vestele antiglonț destinate soldaților ucraineni.

Este vorba despre Solomia Reut, o fetiță din Dnipro, estul Ucrainei. Ea strânge bani pentru „supereroii” ei din armata ucraineană, după cum relatează Ukrainska Pravda. După două zile, fetița a reușit să strângă 5.000 de grivne (adică 150 de euro). Ea a donat această sumă voluntarilor care se ocupă de achiziția vestelor antiglonț.

Copila susține aceste mici concerte într-un fel de pavilion, lângă un scaun. Pe scaun și-a așezat ghiozdanul și ursulețul de pluș. Solomia poartă steagul Ucrainei pe umeri, iar lângă are o cutie de donații și un desen cu un soldat ucrainean.

Ksenia, mama Solomiei, a spus că inițiativa a fost a fiicei ei. „Eu doar i-am susținut ideea și am ajutat-o cu organizarea”, a zis ea, citată de Libertatea. La rândul ei, Solomia a spus: „În doar două zile, am strâns aproape 5.000 de grivne (n.r. – circa 150 de euro)”.

Citește și: Oamenii din Demîdiv, Ucraina, și-au inundat intenționat satul, pentru a împiedica înaintarea trupelor ruse: „Nimeni nu regretă ceea ce s-a întâmplat aici”

Citește și: Publicația rusă Pravda amenință că România ar putea fi prima țară atacată cu rachetele Kalibr ale Rusiei: „Ar fi într-adevăr un preludiu al celui de-al Treilea Război Mondial”

Citește și: Cine erau Liudmila și Bogdan, cuplul din Odesa ucis de o rachetă rusă în ajunul Paștelui

Citește și: Coșmarul unei adolescente din Ucraina: „Mi-a spus: «Ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi»”

Micuța a adăugat: „Dar am peste 5.000 de cunoscuți și de prieteni care sprijină demersul de a-i proteja pe supereroii mei din armată. Vreau să se întoarcă teferi acasă, după victoria noastră”.

Mama fetei a spus că Solomia cântă încă de la patru ani. Tocmai de aceea, „nu era nicio îndoială că totul va merge bine”, întrucât copila era deja „obișnuită cu scena”. Banii strânși de fată au fost transferați către voluntari, prima vestă antiglonț fiind deja achiziționată.

Solomia chiar a scris o scrisoare celui care a primit vesta antiglonț, adăugând și niște fotografii cu ea cântând pe stradă. Ea a strecutat hârtia în buzunarele vestei militare, povestind: „Sper că asta îl va motiva pe supereroul meu”.

Foto – Ukrainska Pravda

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter