Fetița de 14 ani, însărcinată după ce a fost violată de mai mulți soldați ruși, va păstra copilul: „Medicii au avertizat că, dacă victima face avort, probabil că nu va mai putea avea copii”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 27 aprilie 2022, 12:16

Fetița de 14 ani din Bucha care a fost violată de cinci soldați ruși și a rămas însărcinată va păstra copilul, după ce medicii au avertizat-o că nu va mai putea face copii dacă face avort.

Ororile războiului pornit de Rusia în Ucraina se extind în multe direcții. Oamenii din Ucraina sunt supuși nu doar bombardamentelor neîncetate și lipsei de hrană, apă și medicamente, ci și violurilor și altor violențe. În Bucha, o fetiță de 14 ani din Bucha a fost violată de cinci invadatori ruși, rămânând însărcinată.

Psihologul Oleksandra Kvitko, care lucrează în colaborare cu Avocatul Poporului de la Kiev, a transmis pentru Radio Svoboda că fetița va păstra copilul. Un mesaj oficializat cu ajutorul familiei copilei arată: „Medicii au avertizat că, dacă victima face avort, probabil că nu va mai putea avea copii”.

Minora lucrează cu psihologi pentru a accepta ideea că va deveni mamă. Kvitko lucrează în prezent cu cinci fete de 14-18 ani care au rămas însărcinate în urma abuzurilor sexuale ale soldaților ruși. Cea mai tânără victimă cu care lucrează psihologul are 10 ani.

Tot în Bucha, un băiat de 11 ani din Bucha a fost violat în fața mamei lui, care era legată de un scaun și forțată să privească. O tânără din Irpen, în vârstă de 20 de ani, a fost violată de trei soldați ruși.

Citește și: Reacția CNCAN, după ce șeful agenției atomice a ONU a spus că nivelul radiațiilor de la Cernobîl este „anormal”: „Nu există un pericol pentru mediu sau populație”

Citește și: China, răspuns la amenințările Rusiei: „Nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al Treilea Război Mondial”

Citește și: Șeful ONU a desființat retorica Rusiei, care încă numește războiul „operațiune specială”: „Nu există trupe ucrainene pe teritoriul Federației Ruse, dar există trupe ruse pe teritoriul Ucrainei”

Citește și: Șeful IMAS Chișinău, despre opiniile moldovenilor cu privire la război: „Este dureros să vezi că atât de mulți moldoveni consideră justificat ceea ce face Rusia în Ucraina”

Avocatul Poporului din Ucraina, Liudmila Denisova, a spus recent că au existat mai multe cazuri similare: „Aproximativ 25 de fete și femei cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani au fost violate sistematic în timpul ocupației în subsolul unei case din Bucha. Nouă dintre ele sunt însărcinate. Soldații ruși le-au spus că le vor viola până la punctul în care nu vor mai dori să aibă contact sexual cu niciun bărbat, pentru a le împiedica să aibă copii ucraineni”.

Totodată, Denisova a mai povestit: „O femeie în vârstă de 25 de ani ne-a sunat pentru a ne spune că sora ei de 16 ani a fost violată pe stradă, în fața ei. Ea a spus că ei strigau «Asta se va întâmpla cu fiecare prostituată nazistă» în timp ce o violau pe sora ei”.

Până pe 25 aprilie, linia telefonică a Avocatului Poporului a primit informații despre 101 cazuri de abuzuri sexuale în Ucraina. Printre victime se numără femei, copii și bărbați. „În prezent, 12 cazuri sunt confirmate și documentate”, a spus Denisova, citată de Libertatea. „Puține victime sunt gata să povestească despre ororile pe care le-au trăit”.

Femeile ucrainene care au rămas însărcinate în urma abuzurilor militarilor ruși, care se află în prezent în Polonia, nu pot întrerupe sarcina, întrucât legislația poloneză antiavort este foarte strictă.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter