Emmanuel Macron: În această seară voi fi în România. Franța vrea să evite o extindere a războiului

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 14 iulie 2022, 16:52

Președintele Franței, Emmanuel Macron, ajunge în această seară în România, în aeroportul Constanța, România.

Liderul francez ajunge în jurul orei 19:00 la aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde urmează să fie întâmpinat de Nicolae Ciucă. Macron va avea o întâlnire privată cu militarii francezi staționați la baza din județul Constanța. Vizita din România reprezintă pentru președintele Franței începutul turneului său est european.

„În această seară voi fi în România, pentru a-i susține în numele vostru (al cetățenilor francezi – n.red.) pe soldații noștri, desfăsurați acolo de mai multe luni”, a zis Emmanuel Macron, citat de Digi24. „Este angajamentul pe care l-am luat”.

Citește și: Klaus Iohannis, la Summitul B9: „Riscurile de securitate la adresa României și în regiunea Mării Negre sunt în creștere”

Citește și: Istoric american: „Din punct de vedere istoric, o victorie ucraineană asupra Rusiei nu ar fi surprinzătoare.”

Citește și: Ce mesaj au lăsat soldații ruși pe tablă după ce au distrus și jefuit o școală: „Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie”

Citește și: Viața în Donbas, prima linie a frontului din Ucraina: „De ce m-a pedepsit Dumnezeu să mă nasc aici?”

Acesta a adăugat: „Franța este prezentă acolo de mai multe luni, mobilizată în cadrul NATO, pentru a proteja frontiera noastră comună, în estul Uniunii Europene și pentru a evita o extindere a războiului aflat acum în desfășurare în Ucraina”.

Conducătorul francez a mai vorbit și despre efectele pe care le are războiul declanșat de Rusia în Ucraina. „Este un moment istoric, trăim vremuri istorice”, a afirmat el. „Războiul din Ucraina are efecte pe care Franța a făcut tot ce a putut ca să le evite, împreună cu restul Europei ne-am angajat să stăvilim haosul”.

Macron a mai spus: „Haos geopolitic, având pentru prima oară un război de o asemenea amploare pe continentul nostru, implicând o putere nucleară. Haos economic, prin perturbarea economiei mondiale și pericolul unei crize alimentare în sudul și estul Mediteranei.

Foto – Facebook

Vezi şi 14 iulie – Ziua Franței – 20 de lucruri pe care să le știi despre Hexagon!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter