Emmanuel Macron spune că ar merge la Moscova să discute cu Vladimir Putin cu anumite condiții: „Nu voi merge acolo pur şi simplu”

De Unica.ro, pe

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că este gata să meargă la Moscova pentru a discuta cu președintele rus Vladimir Putin.

„Cred că o călătorie în Rusia astăzi necesită condiţii prealabile, adică gesturi din partea preşedintelui Putin”, a spus președintele Macron pentru postul TF1, în timpul vizitei de joi de la Kiev. „Nu voi merge acolo pur şi simplu”.

Emmanuel Macron a spus că va vorbi cu Vladimir Putin despre probleme umanitare, despre protecția prizonierilor și despre securitatea alimentară, pentru a putea găsi o soluție.

Liderul francez a spus că și-ar dori ca interacțiunea să fie una cât se poate de transparentă, conform Digi24: „Nu voi exclude nimic, dar o voi face mereu în mod transparent faţă de preşedintele ucrainean şi ori de câte ori are sens”.

Citește și: Fostul președinte al Rusiei, despre vizita lui Iohannis și a altor lideri europeni la Kiev: „Nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”

Citește și: Iohannis, după întâlnirea față în față cu Zelenski: „Fac un nou apel ferm ca toți rușii responsabili să fie trași la răspundere de justiția penală internațională”

Citește și: Emmanuel Macron: „Pentru ca Ucraina să câştige şi focul să înceteze, trebuie să negociem”

Citește și: Papa Francisc: „Pentru mine, al Treilea Război Mondial a fost declarat”

Președintele francez a fost întrebat dacă ar trebui să facă Ucraina concesii teritoriale Rusiei. Acesta a ținut să sublinieze că este la latitudinea Kievului să decidă acest aspect.

„Cred că astăzi este de datoria noastră să fim de partea valorilor noastre, a dreptului internaţional şi, prin urmare, a Ucrainei”, a spus Macron, adăugând că este nevoie de ajutor pentru a permite Ucrainei să persevereze.

Acesta a adăugat: „Dar nu este sarcina noastră să decidem în locul ucrainenilor asupra condiţiilor pentru încheierea acestui război”. Macron a mai subliniat că la un moment dat, trebuie să existe fie o victorie militară, fie negocieri, pentru a se finaliza războiul.

Foto – 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter