Comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina: „Copiii au fost violați în fața părinților și părinții în fața copiilor lor”

De Unica.ro, pe

Comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina, Liudmila Denisova, a vorbit despre ororile prin care au trecut și continuă să treacă ucrainenii în războiul declanșat de Rusia în țara lor.

Într-un interviu cu publicația poloneză Onet, Liudmila Denisova, a spus: „Toate datele sunt documentate drept crime de război și vor fi folosite în instanță, în viitor. Cu sprijnul UNICEF, am deschis o linie telefonică la care au apelat deja 830 victime ale abuzurilor sexuale, solicită acordarea de asistență psihologică”.

Liudmila Denisova a povestit că rușii au violat oameni de toate vârstele. „Nu știm încă numărul exact de oameni au fost abuzați sexual”, a afirmat aceasta, citată de Libertatea. „Rușii au violat femei, bărbați, adolescenți și copii. Multe fete de 13-14 ani sunt acum însărcinate și nu pot face avort. Cei care au suferit aceste atrocități au nevoie de ajutor psihiatric”.

Mai mult, comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina a spus că există mai multe cazuri de copii și părinți care au fost violați unii în prezența acestora. Ea a spus că sunt multe cazuri în care „copiii au fost violați în fața părinților și părinții – în fața copiilor lor. Avem un caz când mama a fost violată în fața unui băiețel de 6 ani, iar femeia a murit. Există un caz când un băiat de 11 ani a fost violat timp de 10 ore în fața mamei sale, care era legată de un scaun. Doi soldați au abuzat una dintre surori, iar un altul o obliga pe cealaltă să vadă ceea ce se întâmlă. Urlau că așa vor face în cazul fiecărei «prostituate naziste»”.

Citește și: Un bunic ucrainean care și-a pierdut soția, fiul și fiica în război, rămas să aibă grijă de nepotul rănit: „Rușii sunt o armată barbară. Sunt sute de familii în situația asta. Pentru ce?”

Citește și: Cadavrele unor copile mai mici de 14 ani, dezbrăcate și agățate în copaci, în Ucraina: „Abia atunci am înțeles că e mai rău decât mi-am imaginat”

Citește și: Președintele Belarusului, despre posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare: „Este inacceptabil, ar face pământul să sară de pe orbită cine ştie unde”

Citește și: Volodimir Zelenski a lansat o campanie globală de finanțare pentru Ucraina: „Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”

Victimele au spus că agresorii sunt tineri de 20-25 de ani. „Violența sexuală este o armă folosită de ruși pentru a distruge poporul ucrainean”, a afirmat Denisova. „Acesta este un genocid”. Ea a mai zis că peste 200.000 de locuitori din Mariupol au fost deportați din Ucraina în Rusia cu forța, împotriva voinței lor.

Comisarul ucrainean a adăugat: „Înainte de asta, trec prin tabere de filtrare. Soarta oamenilor care nu au trecut de aceste lagăre este necunoscută. Știu că Rusia a întocmit liste pentru relocarea cetățenilor noștri pe teritoriul său înainte de război. Căutăm peste 16.000 dintre cetățenii noștri, un sfert dintre ei sunt din Mariupol. În total, potrivit presei ruse, au fost deportați deja peste un milion de ucraineni. Dintre aceștia, 200.000 de copii, peste 2.000 de orfani. Ei pur și simplu ne fură copiii! Învață limba rusă, li se eliberează documente rusești. Distrug identitatea națională. Și acesta este, de asemenea, un semn de genocid”.

De asemenea, Denisova a descris și torturile prin care au trecut militarii ucraineni torturați de ruși. Peste 100 de soldați din armata Ucrainei au fost eliberați în schimburile de prizonieri, dar au revenit „în stare groaznică”. „Unii au fost luați prizonieri la Mariupol și torturați”, a spus ea. „Li s-au pus pungi pe cap și le-au legat mâinile de masă, apoi au pornit ferăstrăul. Oamenii erau terorizați, nu știau dacă li se va tăia degetul sau mâna, cu totul”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter