Demisii în masă în rândul guvernatorilor din Rusia: „Trebuie să lăsăm locul tinerilor”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 mai 2022, 10:37

Patru guvernatori ai unor regiuni din Rusia au anunțat marți că demisionează, iar un al cincilea a spus că nu va candida pentru un nou mandat, potrivit Interfax.ru și Ukrainska Pravda.

Primul guvernator care a anunțat marți că demisionează a fost Valeri Radaev. El a fost guvernatorul regiunii Saratov, situată în partea europeană a Rusiei. El a transmis, citat de Libertatea: „Am decis să demisionez din funcția de guvernator. Am condus regiunea Saratov timp de zece ani”.

El a mai spus că nu vrea să mai candideze în viitor pentru această funcție: „În legătură cu viitoarea campanie electorală, nu voi candida pentru un alt mandat la alegeri ca șef al regiunii”. Totodată, a decis ca pe viitor să se concentreze pe alt domeniu de activitate.

De asemenea, guvernatorul regiunii Tomsk, Serhiy Zhavachkin, a hotărât să demisioneze și el din funcția de șef al regiunii, conform declarațiilor făcute marți de serviciul de presă al administrației regionale pentru Interfax.

„Părăsesc postul de guvernator”, a fost mesajul lui Zhavachkin, citat de Libertatea. El a ținut să adauge că este unul dintre cei mai vârstnici guvernatori, în condițiile în care a împlinit 65 de ani în ianuarie, și că „trebuie să lăsăm locul tinerilor”.

Citește și: Vladimir Putin, semne de slăbiciune la parada militară: și-a acoperit picioarele cu o pătură. „Există motive să ne îngrijorăm pentru el”

Citește și: Moartea unui medic pediatru din Mariupol: „Suntem mândri de tatăl nostru-erou, acum el este îngerul nostru păzitor”

Citește și: Comisia Pulitzer, premii pentru jurnaliștii ucraineni: „Au perseverat să ofere o imagine exactă a unei realități teribile, aducând onoare Ucrainei și jurnaliștilor din întreaga lume”

Citește și: Liderul separatist din Donețk vrea să transforme Mariupolul într-o stațiune: „Rusia este aici pentru totdeauna”

Un alt oficial care a demisionat din funcție este guvernatorul regiunii Kirov, Igor Vasiliev, care a făcut anunțul marți, pe contul său de Telegram. „În legătură cu faptul că se apropie expirarea mandatului de guvernator am decis să părăsesc postul de guvernator al regiunii Kirov și să continui să lucrez la nivel federal”, a scris el.

Și șeful Republicii Mari El, Oleksandr Yevstifeev, a declarat că demisionează. „În legătură cu expirarea mandatului de președinte al Republicii Mari El, am făcut apel la președintele Rusiei să-mi accepte demisia”, a scris el pe Telegram.

Pe lângă cele patru demisii, guvernatorul regiunii Ryazan, Mikola Liubimov, a dezvăluit pe Telegram că nu va candida pentru postul de șef al regiunii pentru un nou mandat. El a zis: „Termenul mandatului meu se apropie de final. Am luat o decizie responsabilă – să nu mai candidez la postul de guvernator pentru un nou mandat”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter