Cristian Bodnar, un tânăr specializat în IT, a câștigat Premiul Nobel Junior 2018

De Ioana Tătaru, pe
Cristian Bodnar, un tânăr specializat în IT, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică și a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în domeniu.

Cristian Bodnar a studiat informatică la Universitatea Manchester din Marea Britanie

Studentul Cristian Bodnar

Cristian Bodnar are 21 de ani și este absolvent al Universității din Manchester. Tânărul s-a născut în Bistrița și apoi a plecat să studieze informatica în Marea Britanie. Premiul a fost câștigat datorită proiectului „De la text la sinteza imaginii. Folosind rețele generative adversariale”. Datorită acestei lucrări, o persoană poate spune sintagma „floare roșie”, iar programul poate desena o floare roșie, așa cum este imaginată de cel care a dat comanda.

Competiția a fost jurizată de oamenii de știință de la universitățile Harvard, Cambridge și Yale

La competiție au participat peste 5.000 de persoane, în cadrul a 25 de categorii. Fiecare categorie a fost jurizată de un grup de oameni de știință de la universitățile Harvard, Cambridge și Yale. Cristian a fost premiat și în cadrul unui summit din Dublin, la care au participat câștigători ai Premiului Nobel, astronauți de la NASA și cercetători.

Premiul Nobel Junior este cea mai importantă distincție pentru mediul academic, acoperind mai multe domenii, printre care artă, științe umane și științe exacte.

Citește și: – Un tânăr din Craiova și-a adus părinții înapoi în țară după ce a dat viață unei afaceri de zeci de mii de euro

 – Luca Știrbăț, un tânăr de 19 ani, urmează să lanseze vesta cu semnalizare pentru bicicliști

Sursă foto: Arhivă personală Facebook

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter