Țara în care studenții ar putea fi obligați să se vaccineze anti-COVID-19

De Unica.ro, pe
Vaccinarea anti-COVID-19 ar putea deveni obligatorie pentru studenții din învățământul superior, dacă măsura va fi aprobată.

Premierul britanic Boris Johnson a sugerat în cadrul unei ședințe de guvern că studenții din ciclul superior ar trebui să fie obligați să se vaccineze anti-COVID-19. Măsura însă nu se bucură de susținere – nici în executivul britanic, nici în rândul membrilor Partidului Conservator, după cum arată The Times, citat de G4Media.

Ministrul educației a temperat însă dorința ministrul educației, acesta exprimându-și îngrijorările cu privire la legalitatea și practicabilitatea planurilor, întrucât universitățile sunt instituții independente, ofertele de studii fiind obligatorii din punct de vedere juridic. Mai mult, un grup de parlamentari din Partidul Conservator al premierului se opune ideii, la fel cum s-a opus, de altfel, și ideii de a introduce pașaportul de vaccinare.

„Unde ne oprim?”, a spus președintele comitetului pentru educație al Camerei Comunelor, deputatul conservator Robert Halfon, pentru The Times, citat de Libertatea. „Demitem ucenici care nu au avut vaccinul? Îndepărtăm studenții mai în vârstă din colegii? Închidem cursurile de educație a adulților pentru cei nu s-au vaccinat? Sper că nu”.

Citește și: Masca în interior, obligatorie în continuare de la 1 august

Citește și: UE va asigura accesul țărilor sărace la vaccinul anti-COVID-19

Citește și: De ce persoanele complet vaccinate încă se pot îmbolnăvi de COVID-19

Citește și: Valeriu Gheorghiță: dacă românii nu se vor vaccina, în septembrie s-ar putea ajunge la 1.500 de cazuri de COVID-19 pe zi

Mai mult, experții se tem că genul acesta de măsuri ar putea fi percepute ca fiind prea dure și văzute într-o lumină negativă de către populație, lucru care ar putea însemna ca rezultatele dorite să nu fie atinse. În acest sens, profesorul Adam Finn, șef-adjunct al Comitetului mixt pentru vaccinare și imunicare, a subliniat că „împingerea” oamenilor pentru a se vaccina trebuie făcută „cu destulă prudență”, pentru ca oamenii să nu se simtă obligați.

Tot pe tema vaccinurilor, guvernul a discutat cu organizatorii Premier League despre interzicerea participării fanilor la meciurile de fotbal din octombrie dacă aceștia nu au ambele doze de vaccin efectuate.

Aceste discuții vin în contextul în care sub 60% dintre tinerii din categoria 18-25 de ani s-au vaccinat, iar rata cea mai mare de infectare cu coronvirus a fost observată în categoria de vârstă 20-29 de ani.

În Marea Britanie, numărul de cazuri COVID-19 a scăzut duminică pentru a cincea zi consecutivă. Mai precis, duminică au fost raportate 29.173 de infectări, mult mai puțin față de 48.161, cu o săptămână înainte.

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter