Coșmarul unei adolescente din Ucraina: „Mi-a spus: «Ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi»”

De Unica.ro, pe

Dașa, o adolescentă de 16 ani din regiunea Herson, Ucraina, a povestit pentru CNN trauma prin care a trecut din cauza unui soldat rus care a violat-o.

După ce au petrecut două zile la subsol, Dașa, surorile ei de 12 și 14 ani, și mama lor au ieșit din subsolul în care se adăposteau. Ele rămăseseră fără mâncare, fiind nevoite să iasă. Ajunse în bucătărie, au dat peste mai mulți bărbați, care le-au lăsat să intre și să mănânce.

Întâmplările care au urmat reprezintă un abuz ce poate fi considerat crimă de război, potrivit procurorilor ucraineni. „Mai întâi, un soldat care era beat a dus-o pe mama mea într-o altă cameră”, a povestit adolescenta. Ea a aflat ulterior că soldatul venea din Donețk. „I-a dat drumul repede”.

Dașa a adăugat apoi: „Apoi început să strige după mine. Când am venit, mi-a cerut să-mi dau jos hainele. I-am spus că nu o voi face. M-a amenințat: «Dacă nu te dezbraci, te ucid!»”. Mai apoi, soldatul rus a devenit violent.

Citește și: Fetița de 14 ani, însărcinată după ce a fost violată de mai mulți soldați ruși, va păstra copilul: „Medicii au avertizat că, dacă victima face avort, probabil că nu va mai putea avea copii”

Citește și: Fostul premier al Republicii Moldova, despre cum poate fi țara protejată de forțele ruse: „Unicul scenariu este unirea”

Citește și: Copiii din Crimeea, întrebați ce cred părinții lor despre „operațiunea specială” din Ucraina: „Spălarea creierului are loc chiar și în grădinițe”

Citește și: Soldatul rus căruia partenera i-a permis să violeze femei în Ucraina ar fi fost capturat de ucraineni

Violența s-a manifestat atât fizic, cât și verbal. Deși Dașa a opus rezistență, soldatul a continuat să încerce să o sugrume. El i-ar fi spus, după cum relatează Libertatea: „Ori te culci cu mine acum, ori mai aduc 20 de camarazi”.

Dașa a spus că după ce soldatul a violat-o, a încercat să o atace din nou. A fost salvată de doi lunetiști ruși, care au dus-o pe ea și pe familia ei în altă casă. Adolescenta a mai zis: „Îmi amintesc doar că violatorul avea ochi albaștri și că era întuneric. Altceva nu mai știu. Vreau să uit, dar e greu”.

Până în data de 25 aprilie, linia telefonică a Avocatului Poporului a primit informații despre 101 cazuri de abuzuri sexuale în Ucraina. Printre victime se numără femei, copii și bărbați. „În prezent, 12 cazuri sunt confirmate și documentate”, a spus Avocatul Poporului din Ucraina, Liudmila Denisova. „Puține victime sunt gata să povestească despre ororile pe care le-au trăit”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter