7 din 10 companii din România oferă bonusuri de Paște angajaților. Expert în resurse umane: „Este o ușoară scădere”

De Unica.ro, pe

În România, 7 din 10 companii oferă bonusuri de Paște, banii și tichetele cadou fiind printre cele mai des întâlnite beneficii.

Totodată, doar 13% dintre companii mai oferă angajaților coșuri cu produse specifice. Acestea sunt concluziile unui studiu realizat pe un eșantion de 175 de companii. Potrivit studiului, cei mai mulți angajatori își vor recompensa angajații cu până la 200 de lei.

Mai exact, 27% vor acorda între 200 și 400 de lei ca bonus, iar 15% vor da fiecărui salariat peste 800 de lei. Un reporter Digi24 a întrebat mai mulți angajați ce bonus de sărbători ar fi mai tentant pentru aceștia.

Unul dintre ei a răspuns: „Cu siguranță o sumă de bani. pentru că îmi pot alege eu ce îmi doresc”. Altul a precizat: „Spitalul nu oferă. Lucrez și în privat și în privat, da, am primit. 300 de lei”.

Citește și: Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru români: „Să ne rugăm pentru încetarea războiului în Ucraina şi să ajutăm pe refugiaţii ucraineni”

Citește și: Protest împotriva violurilor din Ucraina: 200 de femei din Letonia, cu mâinile legate la spate și vopsea roșie pe corp

Citește și: Premierul României, despre posibilitatea de a renunța la contractele pentru vaccinurile anti-COVID-19: „Să nu irosim banii degeaba”

Citește și: Ce amenzi riscă cetățenii din Republica Moldova care poartă simboluri rusești

Angajatorii au renunțat la coșurile cu produse tradiționale în favoarea banilor. Bogdan Badea, expert în resurse umane, a explicat: „Este o ușoară scădere, dacă e să comparăm cu Crăciunul 2021, avem undeva la 8% dintre angajatori mai puțini care oferă beneficii anul acesta. E mai scump să oferi beneficii în bani în România, decât să te duci către un coș, o petrecere care e deductibila fiscal 100%”.

La rândul său, Daniela Gavrilă, care este reprezentant la un producător auto: „Avem 150 angajați. Oferim o primă în bani în sumă netă de 300 lei. Contextul este unul foarte complicat. Am luat încă de la început în calcul aceste cheltuieli”.

Alte metode de recompensare a angajaților, pe lângă bani sau coșuri cu produse specifice, sunt acordarea de zile libere suplimentare sau petreceri cu echipa de angajați.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter