Tatăl lui Alex Hogea, tânărul de 19 ani care a murit în urma incendiului de la Colectiv, după a patra amânare a sentinței: „Ce dorește țara asta de la noi? Să dispărem?”

De Unica.ro, pe

Părinții lui Alex Hogea, tânărul de 19 ani care a murit în urma incendiului de la Colectiv, s-au confruntat cu o a patra amânare în dosarul Colectiv.

Mihaela și Narcis Hogea și-au luat zi liberă de la muncă, pentru a aștepta acasă verdictul judecătorilor de la Curtea de Apel București în procesul Colectiv. Cu toate astea, Curtea de Apel a amânat termenul de pronunțare a deciziei definitive pentru data de 12 mai, fiind a patra amânare deja.

Tatăl lui Alex Hogea a spus pentru Libertatea: „Este pentru a doua oară când regret că m-am născut în țara asta. Prima dată a fost pe 22 noiembrie 2015, când s-a prăpădit băiatul nostru”. Narcis Hogea a spus că și-a pierdut și ultima speranță.

„Nu doresc nimănui rău. Doresc doar să se facă dreptate”, a mai zis el. „Iar dacă judecătorii doresc să pronunțe verdictul peste 5 ani, nu mă supăr, dar să-l pronunțe atunci. Să nu ne mai chinuie. Citeşte întreaga ştire: Tatăl lui Alex Hogea, victimă la Colectiv, după a patra amânare a sentinței: „Nici judecătorii nu mai respectă legea în România”.

Părinții săi erau convinși că astăzi se va încheia procesul Colectiv. „Ne-am luat liber de la muncă”, a povestit bărbatul. „Ne-am trezit încercați de emoțiile acelea vechi, sfâșietoare, de care uitasem. Acele emoții care își fură toată energia, care te macină. Am suferit destul! Ce dorește țara asta de la noi? Să dispărem? Să ne împăcăm cu soarta asta?”

Citește și: Cât cer rușii pe viața unui ucrainean răpit: „Totul este în regulă cu el, dar îl vom preda pentru 20.000 de dolari”

Citește și: Ucraineni care au supraviețuit Holocaustul, trimiși în Germania pentru refugiu: „Vreau să fiu evacuat, dar nu în Germania”

Citește și: O fetiță de șase ani din Ucraina cântă la flaut pe străzi, pentru a strânge bani pentru armată: „Vreau să se întoarcă teferi acasă, după victoria noastră”

Citește și: Cine erau Liudmila și Bogdan, cuplul din Odesa ucis de o rachetă rusă în ajunul Paștelui

Totodată, Narcis Hogea a făcut o comparație între felul în care își trăiește el viața după pierderea fiului său, și cum și-o trăiește unul dintre inculpații din dosarul Colectiv. „Pentru mine totul s-a oprit în momentul în care mi-am pierdut băiatul”, a recunoscut el. „În schimb, am văzut că domnul Cristian Popescu Piedone este bine, este un bun primar, postează zilnic filmulețe în care ajută bătrâne care vând verdeață pe stradă. Am văzut că familia lui e bine, că și-a angajat verișori, nepoți, băieții lui. Toți sunt bine!”

Alex Hogea a murit în urma infecțiilor nosocomiale nedeclaratate. El era student la Facultatea de Cibernetică din București, și a ajuns la spital cu arsuri pe 30% din suprafața corpului. Decesul său a avut loc la spitalul AKH Viena, după ce transferul său fusese amânat de autoritățile din România.

Curtea de Apel București a amânat termenul de pronunțare a deciziei definitive de mai multe ori. Procesul s-a terminat în decembrie 2021, iar ultima amânare înainte de cea actuală a avut loc pe 15 aprilie, pentru data de 3 mai. Cei trei patroni ai clubului Colectiv au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare. Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4 și actual primar al sectorului 5, a primit 8 ani și 6 luni de închisoare.

Foto – Facebook

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter