Cele mai scumpe orașe de locuit în anul 2022

De Unica.ro, pe

În anul 2022, clasamentul celor mai scumpe orașe din lume arată foarte diferit, întrucât moneda euro s-a depreciat.

Compania ECA International a lansat lista anuală a celor mai scumpe orașe din lume, iar Hong Kong și New York se află în fruntea acestui top. Orașele europene pierd poziții în clasament, din cauză că moneda euro s-a depreciat, potrivit CNN.

Clasamentul este realizat în baza mai multor factori, cum ar fi prețul mediu al produselor de bază (de exemplu, laptele și uleiul de gătit), chiria, utilitățile, transportul public și puterea monedei locale.

În 2022, Hong Kong ocupă pentru al treilea an la rând locul fruntaș din clasamentul celor mai scumpe orașe din lume. De fapt, Asia este cel mai scump continent, întrucât are cinci orașe în top 10, mai exact: Hong Kong, Tokyo, Shanghai, Guangzhou și Seul.

Topul celor mai scumpe zece orașe din lume pentru anul 2022 arată astfel:

  1. Hong Kong
  2. New York
  3. Geneva
  4. Londra
  5. Tokyo
  6. Tel Aviv
  7. Zurich
  8. Shanghai
  9. Guangzhou
  10. Seul

Lee Quane, directorul regional al ECA pentru Asia, a explicat motivul pentru care China are o prezență în creștere, după cum arată Libertatea: „Majoritatea orașelor din China continentală din clasamentele noastre au rate de inflație mai mari decât suntem obișnuiți să vedem, dar acestea sunt, de obicei, mai mici decât în ​​alte părți ale Asiei”.

Totodată, Quane a vorbit despre motivul pentru care orașele europene au căzut din top. „Aproape fiecare oraș important din zona euro a înregistrat o scădere în clasament în acest an, deoarece moneda euro a avut o performanță mai slabă în ultimele 12 luni decât dolarul american și lira sterlină”, a zis el.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter