China, răspuns la amenințările Rusiei: „Nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al Treilea Război Mondial”

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 26 aprilie 2022, 17:07

După ce Rusia a lansat noi amenințări despre posibilitatea izbucnirii unui al Treilea Război Mondial, China a răspuns.

Ministrul Afacerilor Externe rus, Serghei Lavrov, a spus că există riscul ca Rusia să escaladeze conflictul prin utilizarea de arme nucleare. El a spus că țara lui a făcut tot posibilul pentru a preveni un război nuclear.

„Aceasta este poziția noastră cheie pe care ne bazăm”, a zis Lavrov. „Riscurile sunt acum considerabile. Nu aș vrea să ridic aceste riscuri în mod artificial. Mulți ar dori asta. Pericolul este grav, este real. Nu trebuie să-l subestimăm”.

Drept răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din China, Wang Wenbin, a spus că țara lui în că speră ca ambele părți implicate în război „să păstreze calmul și să-și exercite reținerea”, să „facă pace cât mai curând posibil”, pentru a evita ca Europa și restul lumii să plătească un preț mai mare.

Citește și: Avertismentul lui Serghei Lavrov despre Al Treilea Război Mondial: „Pericolul este grav, este real”

Citește și: Șeful IMAS Chișinău, despre opiniile moldovenilor cu privire la război: „Este dureros să vezi că atât de mulți moldoveni consideră justificat ceea ce face Rusia în Ucraina”

Citește și: Cetățenii din Bulgaria, îndemnați să își doneze salariul pe o lună către Ucraina

Citește și: Zeci de țări se reunesc marți în Germania, pentru a ajuta armata Ucrainei: „Pot câştiga dacă au echipamente bune”

„Nimeni nu vrea să vadă izbucnirea unui al Treilea Război Mondial”, a zis el, citat de Digi24. Acesta a mai adăugat: „Ar trebui să reflectăm la modul în care vârtejul conflictelor geopolitice a crescut din nou în Europa, la mai bine de 30 de ani de la sfârșitul Războiului Rece”.

Și ministrul ucrainean al Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba, a răspuns amenințărilor noi ale Rusiei, într-un mesaj pe Twitter: „Rusia pierde ultima speranță de a speria lumea astfel încât să nu mai sprijine Ucraina. Așa se explică discuția despre pericoulul real al celui de-Al Treilea Război Mondial. Asta înseamnă doar că Moscova simte înfrângerea în Ucraina. De aceea, lumea trebuie să-și dubleze sprijinul pentru Ucraina pentru ca noi să învingem și să apărăm securitatea europeană și globală”.

Secretarul american al Apărării, Lloyn Austin, a spus că Ucraina ar putea câștiga războiul început de Rusia, atâta timp cât i se vor oferi mijloace. „Ei pot câştiga dacă au echipamentele bune, susţinerea”, a spus Austin, după ce luni a vizitat Kiev, în compania secretarului de stat Anthony Blinken, cu scopul de a se întâlni cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter