Cetățenii din Bulgaria, îndemnați să își doneze salariul pe o lună către Ucraina

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 iulie 2022, 13:21

Cetățenii din Bulgaria sunt îndemnați de premierul țării să își doneze salariul pe o lună către un fond pentru guvernul ucrainean.

Premierul Bulgariei, Kiril Petkov, a lansat o campanie publică prin care îi îndeamnă pe cetățenii Bulgariei să își doneze salariul pe o lună unui fond pentru guvernul ucrainean, potrivit Euractiv, citat de Agerpres.

Kiril Petkov a spus că el deja și-a donat salariul pe o lună. „Cer fiecărui cetăţean bulgar care vrea cu adevărat să ajute Ucraina să doneze un salariu, ca mine”, a scris el într-o postare pe Facebook. „Vorbele sunt uşoare, faptele sunt dificile, este timpul ca postările pe Facebook să devină fonduri pentru Ucraina”.

Bulgaria se numără printre țările din Uniunea Europeană care au cel mai mic salariu minim pe economie. Oficiul European de Statistică arată că la începutul lui 2022, salariul minim pe economie din Bulgaria era de 322 de euro.

Citește și: Avertismentul lui Serghei Lavrov despre Al Treilea Război Mondial: „Pericolul este grav, este real”

Citește și: Povestea unui bărbat care și-a pierdut soacra, soția și fetița de 3 luni într-un atac asupra orașului Odessa

Citește și: Mărturia cutremurătoare a unei ucrainence, care și-a văzut fiul de 13 ani omorât de soldații ruși sub ochii ei

Citește și: Mama unui bărbat ucrainean torturat și ucis de soldații ruși, mesaj pentru Vladimir Putin: „Uită-te la mine, ticălosule!” 

Campania lansată de Petkov vine în contextul în care există dezacorduri în interiorul coaliției guvernamentale de la Sofia cu privire la posibilitatea ca Bulgaria să trimită arme Ucrainei. Socialiștii sunt singurul partid aflat la guvernare care se opune ideii de a livra arme către Ucraina. Liderul socialiştilor și vicepremierul Kornelia Ninova a spus că va părăsi coaliția dacă se insistă pe livrarea de arme.

Potrivit lui Petkov, trimiterea de ajutor militar în Ucraina ar presupune unitate socială și politică. El a spus că va încerca să găsească un consens. „Ajutorul militar nu este în mod obligatoriu în una dintre cele două extreme – nu înseamnă doar proiectile sau căşti”, a transmis el, citat de Libertatea. „Haideţi să înţelegem nevoile reale ale Ucrainei şi, ca o coaliţie informată, să ne unim în jurul nevoilor concrete importante în spatele cărora putem sta toţi unţi”.

Premierul bulgar a mai adăugat: „Până ajungem la acest consens politic, ca cetăţeni ai Bulgariei care cred că nimeni în Europa nu are dreptul de a-şi ataca vecinii şi a ucide civili, suntem liberi să alegem să ajutăm Ucraina financiar pentru a achiziţiona muniţii”.

Foto – 123rf.com

Citeşte şi locuri de vizitat în Sofia – cele mai apreciate obiective turistice!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter