Cazul băiețelului de 11 ani, din Ucraina, violat timp de 10 ore în fața mamei sale, legată de scaun: „Micuțul nu mai vorbește de o lună”

De Unica.ro, pe Ultimul update Miercuri, 11 mai 2022, 19:24

Printre crimele de război comise de armata rusă împotriva poporului ucrainean se numără și abuzuri îngrozitoare asupra copiilor din Ucraina.

Liudmila Denisova, Comisarul ucrainean pentru Drepturile Omului, a oferit noi declarații pentru publicația online Gordon, vorbind despre crimele de război comise de soldații ruși împotriva copiilor din Ucraina.

Astfel, comisarul Radei Supreme de la Kiev a spus: „În fiecare dimineață numărăm câți copii au fost uciși în țara noastră, pentru care s-a stabilit cu exactitate o relație cauzală cu războiul. Și în fiecare dimineață publicăm cifrele. Dar acesta este un minim”. Ea a adăugat că „nu știm numărul exact al crimelor” și „nici câte suflete au fost schilodite, e imposibil de spus”.

Cu această ocazie, ea a vorbit despre cazul de coșmar al unui băiețel de 11 ani, care nu mai vorbește de o lună, în urma traumei suferite. „Un băiețel de 11 ani a fost violat 10 ore la rând în fața mamei sale, care era legată de un scaun”, a relatat Denisova. „Micuțul nu mai vorbește de o lună”.

Citește și: Comisarul pentru Drepturile Omului în Ucraina: „Copiii au fost violați în fața părinților și părinții în fața copiilor lor”

Citește și: Studiu: încrederea rușilor în televiziuni a scăzut în ultimele două luni, în timp ce social media câștigă teren

Citește și: Gazele naturale s-au scumpit cu 85% în ultimul an. Cu cât a crescut prețul la alimente

Citește și: Demisii în masă în rândul guvernatorilor din Rusia: „Trebuie să lăsăm locul tinerilor”

În același timp, există și alte cazuri înfiorătoare. Într-un interviu cu publicația poloneză Onet, Denisova a povestit: „Avem un caz când mama a fost violată în fața unui băiețel de 6 ani, iar femeia a murit. Doi soldați au abuzat una dintre surori, iar un altul o obliga pe cealaltă să se uită la monstruozitatea care se petrecea. Urlau că așa vor face în cazul fiecărei «prostituate naziste»”.

Pentru a venit în ajutorul victimelor acestor abuzuri, a fost creată o linie telefonică specială, cu sprijinul UNICEF, după cum relatează Libertatea. La această linie au apelat deja 830 de victime ale abuzurilor sexuale pentru acordarea de asistență psihologică.

Denisova a afirmat: „Sarcina noastră este să consemnăm cât mai precis crimele, să le evaluăm în conformitate cu Convenția de la Geneva și Dreptul Internațional umanitar și să le transferăm autorităților competente, Curtea Penală Internațională”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter