Un bunic ucrainean care și-a pierdut soția, fiul și fiica în război, rămas să aibă grijă de nepotul rănit: „Rușii sunt o armată barbară. Sunt sute de familii în situația asta. Pentru ce?”

De Unica.ro, pe

Un bunic din Ucraina a rămas să aibă grijă de nepotul său rănit de cinci ani în spital, după ce și-a pierdut soția, fiul și fiica.

Volodimir se află într-un spital din Lviv, având grijă de nepotul său, Mișa, după cum relatează postul public de la Kiev. Pe 13 martie, familia lui Volodimir a fost prinsă într-un bombardament, în Snihurivka, oraș din regiunea Mikolaev, din sudul Ucrainei. Pe 13 martie, mai multe mașini au plecat din Snihurivka. cu steaguri albe le geam. Însă în momentul evacuării, coloana a fost atacată de armata rusă.

În acest bombardament, mama lui Mișa l-a protejat pe micuț cu prețul vieții ei. Băiatul a supraviețuit, însă are o leziune cerebrală, după ce a fost lovit de un fragment de schijă. Tatăl său a fost grav rănit, o rafală de gloanțe afectându-i picioarele.

Citește și: Volodimir Zelenski a lansat o campanie globală de finanțare pentru Ucraina: „Doar împreună avem posibilitatea de a opri războiul şi de a reconstrui ce a distrus Rusia”

Citește și: Cadavrele unor copile de mai puțin 14 ani, dezbrăcate și agățate în copaci, în Ucraina: „Abia atunci am înțeles că e mai rău decât mi-am imaginat”

Citește și: Aproape 500 de civili ucraineni au fost salvați din Mariupolul asediat de ruși. Evacuările continuă

Citește și: Jurnalul unui copil de opt ani din Ucraina: „Mi-au murit cei doi câini, bunica Halia și iubitul meu oraș Mariupol”

Mișa a fost preluat de paramedic și internat la Spitalul Regional Mikolaev. Însă atunci când instituția medicală a fost bombardată, el a fost transportat la Lviv. Bătrânul Volodimir a rămas cu nepotul rănit. „Rușii sunt o armată barbară”, a spus el. „Sunt sute de familii în situația asta. Pentru ce?”

Șeful secţiei de neurochirurgie de la spitalul din Lviv, Mihailo Lovha, a vorbit despre starea micuțului, citat de Libertatea: „Mișa are fragmente reziduale de os și scurgeri de lichid, un risc ridicat. Copilul este sub tratament cu antibiotice puternice, încă n-a fost operat. În astfel de cazuri, trebuie mai întâi să vindeci zona rănită. Și apoi, a doua etapă, un implant”, explică şeful secţiei de neurochirurgie de la spitalul din Lvov, Mihailo Lovha”.

În pozele cu Mișa pe patul de spital, și bunicul alături de el, copilul pare să zâmbească. Volodimir îl veghează și se roagă pentru el, după ce războiul pornit de Rusia asupra Ucrainei i-a răpus persoanele cele mai iubite.

Foto – Suspilne Media

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter