Vor avea bucureștenii căldură la iarnă? Nicușor Dan: „Calitatea serviciului s-a îmbunătățit puțin față de iarna trecută”

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 03 iunie 2022, 18:37

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, a spus pentru Interviurile Digi24.ro, că prețurile pentru gigacalorie la iarnă va depinde de evoluția prețului la gaz.

Primarul Bucureștiului a spus că serviciul de termoficare s-a îmbunătățit „puțin” față de iarna trecută. „Prețul pe care bucureștenii o să-l plătească la iarnă o să depindă foarte mult de evoluția prețului gazului”, a zis el. „În acest moment, prețul pe care noi îl plătim pentru, producție, transport și distribuție a gigacaloriei este 860 de lei și bucureștenii plătesc 350 de lei din aceștia iar Primăria plătește 510 diferența”.

Potrivit lui Nicușor Dan, dacă nu vor exista scumpiri exagerate ale prețului de gaz până la iarnă, atunci cifrele vor fi asemănătoare și în sezonul rece. El a menționat că este ceva care nu ține de politica națională a României.

În cazul Bucureștiului, prețul total real a crescut de la 510 lei la 860 lei. Nicușor Dan a precizat: „Calitatea serviciului s-a îmbunătățit puțin față de iarna trecută, însă prețul pe care bucureștenii îl plăteau era total desprins de realitate. Adică existau orașe în România care plăteau 350, 400, 450 de lei pe gigacalorie și bucureștenii plăteau 140 de lei. Acum mi se pare un preț corect, ținând cont și de calitatea pe care o oferim noi astăzi”.

Citește și: Ziua 100 de război între Rusia și Ucraina. Volodimir Zelenski: „Victoria va fi a noastră”

Citește și: Ajutorul special de 700 de lei pentru pensionari a fost aprobat de guvern. Cine beneficiază de el

Citește și: O deputată din Donețk a spus că Zelenski va fi judecat pentru crime de război dacă va fi capturat de armata rusă

Citește și: Înalt oficial american: „Nu avem un interes ca conflictul din Ucraina să se extindă la un conflict mai larg sau să se transforme în al Treilea Război Mondial”

În același timp, edilul a vorbit despre centralele de apartament. Deși acestea au fost interzise în blocurile noi, investitorii asigură de regulă propria centrală de încălzire a blocului.

„Există sistemul centralizat, există centrală de apartament și există centrală de bloc”, a zis Nicușor Dan. „Centrala de bloc nu este interzisă. Așa cum arată serviciul în momentul acesta, ar fi ridicol să fie interzisă. În schimb, o centrală de bloc e mult mai bună decât 30 sau 50 de centrale individuale din punctul de vedere al mediului”.

El a mai adăugat: „În general, clădirile noi nu sunt racordate la sistemul central. Nu cunosc exemple de investitori care să construiască un bloc și care să solicite racordarea. Au centrala lor proprie”.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter