Povestea bărbatului obligat de fosta soție să plătească pentru toate muncile casnice făcute de aceasta în timpul căsniciei

De Unica.ro, pe

Un bărbat a fost obligat de instanță să își despugăbească fosta soție pentru toate treburile casnice făcute de aceasta pe parcursul căsniciei.

O instanță de divorțuri din China a hotărât că bărbatul, Tan, este obligat să îi plătească fostei soții, Wang, pentru toate treburile casnice și pentru că a avut grijă de copil în timpul mariajului lor de șapte ani.

El trebuie să îi plătească 30.000 de yuani (echivalentul a 4.490 de dolari), în urma deciziei unui tribunal din orașul Suzhou, potrivit Insider, care citează presa chineză.

Un document al instanței arată, conform Digi24: „Wang s-a ocupat de toate treburile casnice, inclusiv spălatul rufelor, gătit, îngrijirea copilului și cumpărături, așa că ea a cerut ca fostul soț să-i plătească despăgubiri. Tan nu a recunoscut importanța treburilor casnice și a considerat că ea nu a contribuit din punct de vedere financiar”.

Citește și: Ce mesaj au lăsat soldații ruși pe tablă după ce au distrus și jefuit o școală: „Copii, ne pare rău pentru asemenea mizerie”

Citește și: Polițist prins cu droguri la festivalul SAGA. Explicația MAI

Citește și: Cele mai scumpe orașe de locuit în anul 2022

Citește și: 50 de ani de la imortalizarea fotografiei „Fata Napalm”. Ce s-a întâmplat cu fetița din imagine

Cazul a stârnit valuri în social media, unde utilizatorii din toată lumea au început să își dea cu părerea. Mulți susțin că efortul femeii a fost subapreciat, și că ar fi trebuit să primească o compensație mai mare.

Pe platforma Weibo, un utilizator a scris: „Dacă ai angaja o bonă, 30.000 de yuani nu ar ajunge nici măcar pentru un an”. Alt utilizator a subliniat: „Ceea ce am învățat din asta este că femeile chiar ar trebui să aibă mai multă grijă de ele, să nu facă treburile casnice gratis. Obligă-l și pe bărbat să facă ceva”.

Acesta nu este primul caz în care un tribunal chinez obligă un bărbat să își despăgubească partenera pentru treburile casnice. Anul trecut, în februarie, un tribunal din Beijing a hotărât că un bărbat trebuie să plătească soției 50.000 de yuani (adică 7.479 de dolari) pentru cinci ani de muncă.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter