Se dublează alocația pentru o anumită categorie de elevi. Ce elevi vor beneficia de asta

De Unica.ro, pe

Alocația se dublează pentru o anumită categorie de elevi, după cum au anunțat prim-ministrul Nicolae Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Este vorba despre elevii care participă la olimpiade naționale, care se vor bucura de alocații duble, iar în cazul în care câștigă vor beneficia de premii ale căror valoare urmează să fie majorată în mod semnificativ. Premierul României și ministrul Educației au anunțat acest lucru după ce s-au întâlnit pe 13 mai cu lotul olimpic de matematică al României, clasat pe primul loc la ediția 39 a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori.

În cadrul unei întrevederi cu elevii la Palatul Victoria, Nicolae Ciucă a spus: „Speranța noastră pentru viitor sunteți voi și se discută mult în spațiul public despre ce fac olimpicii români când finalizează studiile liceale, după ce optează pentru universitățile de prestigiu. Nu vreau să vă conving să faceți altceva, faceți ceea ce credeți voi că este de făcut, dar nu uitați că tot ceea ce ați învățat s-a întâmplat aici în familia voastră, în școala românească, alături și îndrumați de profesorii români care v-au adus să performați la nivelul acesta”.

Totodată, acesta a menționat că Executivul face „ceea ce se cuvine” pentru ca elevii să rămână în România după terminarea liceului. „Ca atare, măcar să vă aduceți aminte, să apreciați și să onorați munca pe care au făcut-o părinții voștri și profesorii voștri”, a zis el.

Citește și: Ministerul Sănătății a oprit distribuirea de pastile de iodură de potasiu către populație, după ce medicii de familie refuză să le împartă

Citește și: Spania plănuiește introducerea concediului menstrual

Citește și: Coșmarul văzut de un proprietar de pompe funebre din Ucraina: „Dintr-o groapă am scos o bătrână cu scutec pe ea. Mă tot gândesc: ești bărbat, ai venit la război și ucizi o bunică?”

Citește și: Ce se întâmplă cu ucrainenii care se refugiază de război în Rusia: „Război împotriva cui? Știi că n-ar trebui să spui cuvântul ăsta”

Premierul a continuat mesajul: „Restul depinde doar de voi. Iar noi să putem să facem ceea ce se cuvine astfel încât să vă sprijinim cât mai mult și să vă convingem că, indiferent unde veți învăța în viitor, atunci când considerați că se cuvine, să vă întoarceți acasă”.

Lotul olimpic de matematică al României a obținut șase medalii: două de aur, trei de argint și una de bronz. În plus, a luat locul I pe echipe la ediția cu numărul 39 a Olimpiadei Balcanice de Matematică pentru seniori, care s-a desfășurat în Agros, Cipru, între 4 și 9 mai.

Medaliații cu aur au fost Andrei Moldovan (clasa a XI-a) și David-Andrei Anghel (clasa a X-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București. Medaliile de argint au fost câștigate de Diana Țolu (clasa a XII-a) și Robert Dragomirescu (clasa a XI-a), elevi la Liceul Internațional de Informatică din București, respectiv Andrei Giovani Chiriță (clasa a X-a, la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București). Medalai de bronz a fost obținută de Radu-Andrei Lecoiu, elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter