Ajutorul special de 700 de lei pentru pensionari a fost aprobat de guvern. Cine beneficiază de el

De Unica.ro, pe

Guvernul a aprobat printr-o Ordonanță de Urgență acordarea unui ajutor financiar de 700 de lei pentru o anumită categorie de pensionari.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că guvernul a aprobat printr-o Ordonanță de Urgență acordarea unui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror pensii nu depășesc 2000 de lei, potrivit Agerpres.

De această măsură vor beneficia aproape 3,3 milioane de pensionari, conform lui Ciucă. Acesta a zis: „Prin ordonanţă de urgenţă, a fost aprobată acordarea, în luna iulie, a ajutorului financiar de 700 lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub 2.000 de lei. Această măsură are 3,3 milioane de beneficiari”.

Totodată, ministrul Muncii, Marius Budăi, a spus că pensionarii care vor beneficia de această ordonanță sunt cei cu venituri mici din sistemul public și militar.

Citește și: Programul guvernamental „Sprijin pentru România” începe pe 1 iunie. La cine ajung tichetele de 250 de lei

Citește și: Înalt oficial american: „Nu avem un interes ca conflictul din Ucraina să se extindă la un conflict mai larg sau să se transforme în al Treilea Război Mondial”

Citește și: Consilierul lui Zelenski, despre posibilitatea ca Ucraina să cedeze pământ Rusiei: „Duceți-vă naibii, nenorociților, cu sugestiile voastre”

Citește și: Crimă cu sânge rece la Vaslui: o femeie de 21 de ani și-a ucis soțul, apoi i-a înscenat sinuciderea

Budăi a scris pe Facebook: „Am adoptat, astăzi (n.r. – joi), Ordonanţa de Urgenţă care prevede acordarea unui ajutor de 700 de lei pensionarilor din sistemul public şi militar care au venituri mai mici de 2.000 lei/lună”.

Mai mult, Ciucă a anunțat că a început și emiterea voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, pentru persoanele vulnerabile. „Aproximativ 2,5 milioane de persoane vor beneficia de această formă de sprijin, menită să compenseze o parte din creşterea preţurilor”, a scris el.

Pe lista de 2,5 milioane de beneficiari care primesc tichete sociale, potrivit OUG nr. 62/2002, se numără: pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei, persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei.

Voucherele sociale urmează să fie acordate o dată la două luni. În 2022 vor fi acordate de patru ori, în lunile iunie, august, octombrie și decembrie.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter