În 2022, românii care stau la bloc vor primi bani de la stat pentru renovări și nu numai

De Unica.ro, pe

Autoritățile plănuiesc să crească numărul activităților pentru care se pot primit bani de la stat și care vizează creșterea eficienței energetice a imobilelor de locuințe, după cum arată Playtech.

Decizia vine din dorința autorităților de a stimula creșterea ratei de renovare a blocurilor, printr-un proiect de ordonanță pus în dezbatere la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), conform avocatnet.ro.

Mai exact, în 2022 românii vor putea primi bani de la stat pentru lucrări de modernizare a instalațiilor de iluminat din spațiile comune ale blocului, pentru montarea sau înlocuirea sistemelor de ventilație, pentru înlocuirea ascensoarelor sau a instalațiilor electrice și de apă.

Citește și: Previziunile lui Carmen Harra pentru 2022: „Va fi un an conflictual”

Citește și: Cod Rutier 2022: amenzi usturătoare pentru șoferii agresivi

Citește și: Sondaj: Românii au avut un 2021 mai dificil ca alții, dar sunt mai optimiști pentru 2022 decât mulți oameni

Citește și: Studiu: românii consumă mult alcool, fumează excesiv, nu fac sport și sunt la coada Europei cu privire la speranța de viață

Toate cheltuielile legate de elaborarea documentelor necesare vor putea primi finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Proiectul de ordonanță de la MDLPA arată că pe lângă lista de lucrări de intervenție sau activități eligibile pentru creșterea performanței energetice a blocurilor de locuințe vor putea fi ceruți bani și pentru alte activități în 2022.

Printre aceste activități se numără lucrări de asigurare a calității aerului interior prin montarea, repararea sau înlocuirea instalației de ventilare (inclusiv a spațiilor comune), prevederea de soluții de ventilare mecanică cu recuperare de căldură cu performanță ridicată, centralizată sau cu unități individuale cu comandă locală sau centralizată.

Pentru ca proiectul de ordonanță să fie aplicat, el trebuie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Foto – 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter