Mituri despre hidratarea tenului

De Revista Unica, pe

Dacă bei multă apă, ai pielea hidratată. „Nu există studii care să fi demonstrat că băutul unor cantităţi mari de apă are un efect însemnat asupra pielii“, spune Achilleos.
Asta nu înseamnă însă că trebuie să neglijezi aspectul, doar că nu trebuie să înghiţi litri întregi pe zi, dacă îţi îngrijeşti pielea cu creme hidratante. Orice persoană sănătoasă poate urma o regulă simplă: bea apă când ţi-e sete.

Cu cât e mai grasă crema, cu atât hidratează mai bine. Opusul este adevărat. O formulă prea densă poate bloca eliminarea celulelor moarte, rezultatul fiind o piele ternă. Din acest motiv, multe mărci de îngrijire a pielii au început să producă formule-gel.

Dacă te speli pe faţă, pielea se hidratează. De fapt, spălatul şi faptul de a petrece mult timp în mare sau piscină extrag apa din piele. Fă duş nu mai mult de cinci minute, cu apă clăduţă. Apa la o temperatură mai mare de 37ºC cauzează dilatarea vaselor de sânge, ceea ce produce pierderea apei, prin stratul exterior al pielii.

Tenul gras se poate lipsi de hidratare. Climatul uscat şi cald afectează orice tip de ten. Şi fără protecţie suplimentară, care ţine poluarea şi factorii dăunători la distanţă şi apa înăuntru, pielea este compromisă.
Cu cât îţi hidrateazi mai des pielea, cu atât mai bine. Este de ajuns să aplici cremele hidratante de două ori pe zi. Cum îţi dai seama când ai exagerat? Dacă aplici o cantitate prea mare, se poate întâmpla să îţi apa-
ră comedoane în jurul gurii, care se observă cu uşurinţă mai ales dacă ai tenul deschis.

Q&A
Q: Pot folosi aceeaşi cremă pentru zi şi noapte?
A: „Dacă produsul tău de hidratare are ecran solar, probabil nu vei dori să-l foloseşti şi noaptea, pentru că ingredientele chimice pot irita pielea, în special dacă le combini cu tratamente pe bază de retinol sau acid glicolic“, explică dr. Teodorescu. Fără protecţie UV, tenul are timpul necesar să se regenereze în timpul nopţii, deci e momentul ideal pentru cremele hidratante exfoliante, reparatoare, cu alfahidrozi acizi şi amino-peptide.

Q: Care este diferenţa dintre produsele din comerţ şi cele profesionale?
A: Diferenţa stă în compoziţia acestora. Cele din saloane conţin ingrediente active mai concentrate, care permit folosirea unei cantităţi mai mici de produs. „Sunt importanţi şi excipienţii cremelor, şi gradul de penetrabilitate al acestora. Cremele profesionale nu conţin substanţe alergice sau iritante pentru piele, compoziţia lor tinde să se apropie de factorul natural de hidratare“, explică dr. Tudor.

Q: Cât de mult să cheltuim pe o cremă hidratantă bună de zi?
A: „Nu-i nevoie să dai jumătate din salariu pe o cremă, ne putem găsi una bună începând de la preţul de 40 lei, dar ţine cont că marketingul, costul ingredientelor, cercetarea, dezvoltarea şi ambalajul reflectă
preţul“, spune dr. Tudor. Alege un brand de încredere, specializat în îngrijirea pielii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter