5 trucuri ca să treceţi peste boala lui

De Lumea Femeilor, pe

Bărbaţii sunt puternici şi siguri pe ei. Dacă nu au gripă sau nu se strică la stomac… Când îi doare ceva – cât de puţin – pot deveni lesne insuportabili. Iată ce poţi face ca să treceţi amândoi cu bine de perioada în care e bolnav
1. Dă-i de înţeles că, orice i s-ar întâmpla, el e cel mai cel…

Bărbatul are nevoie de succese. Nu numai la serviciu sau pe terenul de sport, ci şi acasă. Boala îl deprimă cumplit, fiindcă îl face să se simtă slab. Aşadar: Exprimă-ţi compasiunea, dar în tăcere – ca să nu îl pui în inferioritate. Pune-i la îndemână revistele lui preferate şi lasă-i telecomanda pe mână toată seara, fără să te enervezi că schimbă canalele tv la nesfârşit.

2. Ia-l în serios

E adevărat, nu are nici o boală gravă. Dar nu i-o spune atunci când îţi vorbeşte aproape în şoaptă, cu vocea înecată de suferinţă, sau când geme de parcă şi-ar da duhul. De fapt, e felul lui de a cere atenţie şi afecţiune. Dacă tuşesc o dată, bărbaţii sunt convinşi că au o formă gravă de bronşită. Suportă văitatul lui cu o expresie plină de compasiune. Dacă starea i se înrăutăţeşte, fă-i un masaj cu ulei călduţ, pe piept şi pe spate şi înveleşte-l bine. Va începe să toarcă, iar a doua zi va fi ca nou.

3. Acordă-i atenţie

Spune-i că boala lui ţi se pare foarte gravă, chiar dacă el doar şi-a scrântit degetul. Pune-i un diagnostic – de preferinţă cu un nume complicat, care să sune cât mai dramatic. Apoi, propune-i să chemi Salvarea sau să îl duci chiar tu imediat la spital. Vei vedea că, dintr-o dată, degetul îl va durea mai puţin şi va încerca să îţi demonstreze că, de fapt, nu e aşa de tragic.

4. Joacă rolul sorei medicale

Ce funcţionează la băieţeii mici dă rezultate şi la cei mari. Dacă s-a tăiat puţin la deget în timp ce meşterea prin casă şi se vaită de parcă ar fi în ceasul morţii, poţi începe prin a-l lăuda excesiv pentru ceea ce a reuşit să meşterească. Pe urmă, oblojeşte-l ca o soră medicală, de preferinţă cu o tinctură care ustură, ca nu cumva să facă o infecţie… Grija ta îi va face foaaarte bine.

5. Distrage-i atenţia

Cel mai eficient antidot la suferinţa lui: distrage-i atenţia de la ea! Cu supa lui preferată şi un ceai aromat. Dacă mai are şi reviste, casete video şi CD-uri la îndemână, lângă pat, se va însănătoşi repede. În plus, acum are nevoie de multă linişte: aşa că e momentul să te duci la prietena ta şi să vă distraţi o seară pe cinste.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter