Cum scapi de senzaţia de picioare obosite

De Unica.ro, pe

Furnicături, înţepături, senzaţie de greutate în gambe… Şi e doar începutul, dacă nu iei cât mai curând măsuri pentru protecţia picioarelor tale.
â–º ereditatea â–º schimbările hormonale (sarcina, menopauza, pilulele anticoncepţionale), care determină slăbirea pereţilor vasculari â–º sedentarismul â–º obezitatea â–º platfusul  ►stilul de viaţă (îmbrăcămintea prea strâmtă, tocurile înalte, profesiile care impun statul în picioare mai multe ore) ►cafeaua, tutunul, alimentaţia  condimentată.

Plante care te scapă de durerile picioare

â–ºSulfina protejează pereţii venoşi şi este eficientă în bolile generate de tulburări de circulaţie arterială.
►Castanul sălbatic măreşte elasticitatea şi rezistenţa vaselor de sânge, stimulează glandele suprarenale şi are proprietăţi antiinflamatorii.
►Viţa de vie roşie creşte rezistenţa capilarelor (vasele cu calibru fin).
â–º Păducelul este indicat în cazurile de circulaţie venoasă deficitară.
►Usturoiul are proprietăţi anticancerigene şi antimicotice. Este indicat în bolile cardiovasculare şi are efect de fluidizare a sângelui. Te poţi bucura de beneficiile acestor plante sub formă de: ceai,
picături, capsule sau comprimate.

7 trucuri ca să eviţi umflarea picioarelor

1 Evită îmbrăcămintea prea strâmtă şi tocurile prea înalte

Chiar dacă este la modă, evită îmbrăcămintea strâmtă, nu e sănătoasă. Tocurile înalte sunt alt duşman „la modă” pe care ar fi bine să-l eviţi, purtând încălţămintea care se adaptează cel mai bine conformaţiei tale plantare, cu tocuri de maximum 5 cm.

2 Scapă de proastele obiceiuri alimentare

Apa, ceaiurile din plante sau sucurile naturale favorizează drenajul limfatic. Bea zilnic cel puţin 2 l de lichide şi evită, pe cât posibil, sarea, care favorizează retenţia de apă. Nu-ţi face un obicei din a consuma mezeluri, conserve, mâncăruri grase sau cafea, deoarece, în exces, acestea au o influenţă nefastă asupra picioarelor tale. Mănâncă însă cât mai multe alimente bogate în vitaminele A, C şi E: fructe şi legume proaspete, uleiuri vegetale, care protejează şi tonifică vasele sangvine.

3 Căldura în exces nu face bine

Căldura provoacă dilatarea venelor şi, ca urmare, sângele urcă mai greu din picioare spre inimă. Din această cauză, trebuie evitate expunerile prelungite la soare sau la orice altă sursă de căldură excesivă: cabina de bronzare artificială („solarul”), sauna, baia turcească sau orice baie cu apă fierbinte, epilarea cu ceară caldă etc.

4 Profită de fiecare ocazie pentru a face mişcare

Chiar dacă eşti o persoană ocupată, nu ezita să profiţi de fiecare ocazie care ţi se iveşte pentru a face mişcare. Poţi începe, de exemplu, prin a urca scările, în loc să iei liftul, sau prin a coborî din autobuz cu două staţii înainte de locul în care vrei să ajungi.

5 Atenţie la greutatea corporală!

O greutate corporală care depăşeşte limita normală înseam-nă o presiune suplimentară asupra picioarelor tale. Aşadar, supraveghează-ţi atent dieta şi evită să iei în greutate.

6 Alege sportul care ţi se potriveşte

Unele sporturi favorizează mai mult decât altele circulaţia sangvină de la nivelul picioarelor. Benefice sunt: joggingul, mersul pe bicicletă ori genuflexiunile, în timp ce tenisul sau fittnesul sunt mai puţin indicate.

7 Poartă ciorapi medicinali

Ciorapii medicinali exercită o presiune degresivă asupra picioarelor (strâng piciorul mai tare la gleznă şi din ce în ce mai uşor pe măsură ce urcă pe picior), împiedicând astfel dilatarea venoasă. Este recomandată purtarea acestor ciorapi mai ales în perioada sarcinii sau în zilele când stai mai mult timp în picioare.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter