Andreea Raicu, secretul unui stil de viață sănătos. La ce alimente a renunțat de tot

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 17 iunie 2021, 13:27
La aproape 44 de ani, Andreea Raicu arată senzațional, iar asta se datorează stilului său de viață sănătos, pe care l-a adoptat în urmă cu mulți ani. Vedeta a dezvăluit cum reușește să-și mențină frumusețea și sănătatea. 

Andreea Raicu este de părere că modul în care arată se datorează stilului său de viață sănătos și mai ales pregătirii mentale. Vedeta a dezvăluit că meditația este cea care o ajută cel mai mult.

„Conform studiilor, se spune că gena bună contribuie doar în pro­porţie de 20% la un aspect fi­zic tânăr şi plăcut chiar şi la vârsta maturităţii, deși eu cred că in­fluenţa ei este cu mult mai mare. Cred că forma fizică ţine foarte mult şi de stilul de viaţă, şi când spun asta nu mă re­fer doar la ali­mentaţie. Pe mine, cel mai mult mă ajută pregătirea men­tală, faptul că prac­tic meditaţia, că am învăţat să-mi con­ştientizez stările interioa­re, deci să-mi înţeleg nevoile şi să ţin cont de ele. În plus, am grijă să dorm pe măsura ne­ce­sităţilor organismului meu, să fac sport”, a spus Andreea Raicu într-un interviu pentru formula-as.ro.

În ce pri­veș­­te alimentația, vedeta a spus că a adaptat-o în funcție de nevoile organismului său.

„Nu mănânc gluten, lac­tate, zahăr, iar car­­ne mănânc foarte rar, doar atunci când simt ne­vo­­ia, și am grijă să mă hidra­tez… Şi iarăşi foarte im­­portantă pentru mine, ca de altfel pentru toată lu­mea, este reîncărcarea bate­riilor. Practic, ceea ce în­cerc eu să fac este să nu pierd în nicio zi contactul cu mine însămi, să-mi îngrijesc trupul, dar şi su­fle­tul. Ce pui în interiorul tău se vede imediat şi la ex­te­rior. De-asta oamenii care trăiesc într-un stres con­tinuu, care sunt mereu triști şi îşi reprimă emoţiile, arată întotdeauna încruntați, întunecați şi încordați…”, a adăugat ea.

Andreea Raicu: „Trebuie să înveţi să ac­cepţi cursul firesc al vieţii”

Andreea Raicu a mărturisit că nu se teme de îmbătrânire pentru că a învățat să accepte și această etapă a vieții.

„Trebuie să înveţi să ac­cepţi cursul firesc al vieţii, lucrurile pe care nu poţi să le schimbi. Dacă nu le accepţi, nu te alegi de­cât cu o luptă interioară dură şi perpetuă, cu un zbucium interior care doar te consumă.

Aşa că eu am acceptat că timpul trece şi că la 40 de ani nu pot să mai arăt ca la 20 de ani, am acceptat că organis­mul suferă transformări şi caut permanent să găsesc soluţii prin care să susţin şi să com­­pen­sez mo­dificările inevitabile care apar cu tre­cerea timpului, în procesul de îm­bătrâ­nire.

Ceea ce îmi doresc este să-mi păs­trez sănă­tatea şi mentalul bun şi să îm­bă­trânesc de­cent, făcând faţă tuturor trans­formărilor ca­re ştiu că urmează şi pentru mine, ca pentru orice femeie: premeno­pau­za, meno­pauza…”, a spus ea.

Citește și: Ce mașină și-a luat Oana Roman. Vedeta s-a lăudat pe rețelele sociale cu noua achiziție

Diana Pârvu și Sergiu Negoțiu Piloff și-au arătat fetița pentru prima oară! Ce simpatică este Jacqueline

VIDEO Jennifer Lopez și Ben Affleck, primul sărut pasional în public după reîmpăcare

Lavinia Pîrva, aspru criticată pentru ultima intervenție estetică

„Nu mai trag în forță de mine. ritmul în care muncesc e mai lent”

Andreea a cerut sfatul specialiștilor și cu ajutorul lor se pregătește corespunzător pentru transformările ce vor avea în organismului său odată cu înaintarea în vârstă.

„Iau unele su­plimente ali­mentare (de pildă, suplimente care susţin activi­ta­tea cerebrală, vitamina C, coenzima Q10 etc.), îmi modific unele obiceiuri de viaţă… De exemplu, mănânc mai multe grăsimi, pentru că gră­si­mile sunt extrem de nece­sa­re pentru activitatea cere­brală, dar şi pentru ferti­li­tate…

Iar de ceva timp, nu mai fac nici atât de mult sport ca înainte, şi nici la fel de intens. Continui să mă mișc, dar, în loc să merg de cinci ori pe săp­tă­mâ­nă la sală, acum merg de două, cel mult de trei. În rest, alerg în natură, fac yoga, da­că am posibi­li­tatea, înot…

Deci nu mai fac sport ne­apărat ca să arăt bine, ci ca să mă simt bine, iar exer­ciţiile fizice sunt mai blânde. De fapt, în ge­ne­ral, am început să fiu mult mai blândă cu mine: nu mai trag în forță de mine, ritmul în care muncesc e mai lent decât înainte…”, a explicat vedeta.

Sursă foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter