Eşti obosită la serviciu? Vezi ce poţi să faci!

De Erika Chivu, pe

N-ai chef de nimic, nu te poţi concentra, îţi vine să caşti la fiecare două minute… probleme pe care le avem cu toţii. Iată cum poţi să scapi de oboseală la serviciu.
Oboseala care se manifestă pe la jumătatea zilei de lucru este oarecum normală pentru că atunci e ora siestei. Din păcare nu poţi să tragi un pui de somn la birou, aşa că trebuie să învingi oboseala altfel.
În primul rând, dacă te simţi extrem de obosită şi somnoroasă în timpul zilei, asigură-te că nu ai vreo problemă de sănătate, de exemplu anemie, hipotiroidie, diabet, etc. Dacă te ştii sănătoas tun, atunci trebuie să pui în aplicare aceste trucuri pentru o zi reuşită!

Consumă alimente anti-oboseală!

Anumite gustări îţi dau o stare de bine şi o energie de lungă durată. Iată ce poţi încerca.
Un iaurt simplu. Este plin de probiotice, care sprijină digestia şi în plus este în formă semi-lichidă, astfel că e şi mai uşor de digerat, deci îţi oferă energie pe loc. Ar trebui să ştii că dezechilibrul bacterian din sistemul digestiv poate contribui la senzaţia de oboseală persistentă.
Fructe oleaginoase. sunt o gustare sănătoasă şi uşor de servit oriunde. În plus îţi dau energie fără acea stare de moleşeală pe care o ai imediat după o masă. Ce poţi să încerci: alune, nuci, migdale, caju, fistic, toate neprăjite şi fără sare.
Fără zahăr! Când ţi-e foame şi eşti obosită, ai crede că o ciocolată e tot ce îţi trebuie. De fapt, zahărul îţi dă energie doar pe moment, dar când trece efectul lui te vei simţi şi mai obosită ca la început, deci vei avea nevoie de o nouă doză. Şi tot aşa te trezeşti într-un cerc vicios. Dacă simţi nevoia unui desert dulce, fructele sunt cea mai bună alegere.

Încearcă aromaterapia!

Anumite mirosuri te energizează mai bine decât ai crede. Aromele mentolate sau de citrice te pot ajuta dacă le ţii la îndemână sub forma de ceai, loţiune de mâini, etc. Dacă sunt de acord colegii tăi, o lampă de aromaterapie cu ulei esenţial de eucalipt vă poate fi utilă tuturor.

Fii activă fizic!

Cu cât stai mai mult pe scaun cu atât mai obosită te simţi, mai ales dacă stai şi în faţa calculatorului câte opt ore pe zi. Din când în când ridică-te şi fă puţină mişcare, fie mergi pe jos câteva minute, fie urci unul sau două etaje. Diferenţa se va simţi în mod sigur. Dacă ai posibilitatea să ieşi la soare şi la aer liber câteva minute e cu atât mai bine.

Compresele reci te revigorează!

Apa rece cate te ajută să te trezeşti dimineaţa, când te speli pe faţă, e la fel de utilă şi în timpul zilei. Stropeşte-ţi faţa cu puţină apă când te simţi obosită sau, dacă nu vrei să-ţi strici machiajul, pune-ţi o compresă rece fie pe frunte, fie la încheieturile mâinilor.
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter