Alimentul pe care un doctor de 94 de ani îl consumă zilnic pentru a evita răceala

De Ioana Tătaru, pe Ultimul update Joi, 07 noiembrie 2019, 12:25
Murray Grossan (94 de ani) un medic ORL, spune că, deși intră în contact cu zeci de oameni, a învățat cum să se protejeze împotriva germenilor, viroezi și gripei. Medicul a învățat cum să se țină departe de răceală și gripă timp de mai bine de 10 ani. Care este secretul lui?

Murray Grossan a recunoscut că face un singur lucru care contribuie la întărirea sistemului imunitar: mănâncă zilnic iaurt: „Bacteriile benefice par să interacționeze cu microbii din intestinele noastre”, explică Steve Browers, cel care l-a intervievat pe Grossan și pe alți zeci de oameni pentru cartea sa „Secretele celor mai sănătoși oameni din lume”.

Care sunt beneficiile iaurtului asupra sănătății?

consumul de iaurt

Pe lângă întărirea imunității, consumul regulat de iaurt poate preveni creșterea în greutate. Persoanele care au mâncat mai mult de trei porții de iaurt pe săptămână au luat mai puțin în greutate în comparație cu cele care au mâncat mai puțin de o porție pe săptămână, potrivit unui studiu publicat în „Journal of Obesity International”: „Știm că gestionarea corectă a greutății contribuie la prevenirea numeroaselor afecțiuni legate de vârstă, inclusiv diabetul zaharat, bolile de inimă și anumite forme de cancer”, spune dr. Bowers, autorul studiului.

Tototdată, iaurtul poate proteja creierul. Cercetătorii au descoperit  că persoanele care consumă iaurt fermentat în fiecare zi au o mai bună reacție în regiunile creierului care procesează emoții.

Sursa: Adevarul.ro

Sursă foto: Shutterstock.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter