Top 5 alimente care îți detoxifiază colonul

De Amelia Matei, pe Ultimul update Vineri, 14 noiembrie 2014, 14:21
Din când în când, este bine să îi lași timp colonului tău să se refacă. Pentru asta, nu ai nevoie să apelezi la medicamente, ci este suficient să incluzi câteva alimente în dietă.

Merele sunt cele mai bune alimente pentru curățarea colonului, motiv pentru care multe medicamente care au acest rol conțin extract de măr. Pe lângă faptul că aceste fructe sunt bogate în fibre, conțin și un compus care acționează ca un agent de subțiere asupra colonului și îl ajută să transporte mâncarea prin sistemul digestiv.

Avocado

Avocado este un produs miraculos, iar una dintre proprietățile sale este de curățare a colonului. Pe lângă faptul că este bogat în fibre atât solubile, cât și insolubile, sunt o sursă importantă de proteine și acizi grași, care ajută digestia. În plus, fibrele solubile din avocado cresc absorbția apei în intestine și ajută la transportul alimentelor prin tractul digestiv, prevenind constipația.

Țelina

Țelina este, de asemenea, recunoscută ca unul dintre cele mai bune alimente pentru detoxifierea colonului. Asemenea merelor, este foarte bogată în fibre. În plus, are puține calorii, iar sistemul digestiv folosește energia proprie pentru a o procesa, fiind esențială în curele de slăbire.

Aloe Vera

Aloe vera ajută la eliminarea toxinelor din colon și din tractul digestiv. Aceste substanțe periculoase te pot face să te simți obosită, lipsită de energie și să ai dureri de cap, dacă nu le elimini. Pe lângă proprietățile de curățare, aloe vera întărește sistemul imunitar și previne cancerul de colon.

Usturoiul

Usturoiul ucide paraziții intestinali, dar și virușii care trăiesc în colon. În plus, reduce colesterolul rău și îl crește pe cel bun, previne apariția unor tipuri de cancer, precum cel de stomac și colon, și scade tensiunea arterială.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter