Studiu: Varianta Omicron ar supraviețui mai mult timp pe plastic și pe piele

De Unica.ro, pe

Un studiu despre COVID-19, realizat de cercetătorii japonezi, a arătat că varianta Omicron poate supraviețui mai mult timp decât tulpinile anterioare pe piele și pe plastic.

Rezistența pe care o are Omicron ar putea fi și motivul pentru care se răspândește rapid, astfel încât să înlocuiască tulpina Delta ca variantă dominantă, au descoperit cercetătorii în urma testelor de laborator, potrivit Digi24.

Potrivit acestora, pe suprafețele din plastic, timpii medii de supraviețuire ai tulpinii originale și ale variantelor Alpha, Beta, Gamma și Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore și, respectiv, 114 ore, față de 193,5 ore pentru Omicron.

Citește și: Șeful nu a lăsat-o să meargă la baie. Ce a urmat e de tot râsul

Anca Țurcașiu, sexy și provocatoare la 51 de ani. Poza cu care și-a înnebunit fanii

CRBL, atacat dur de soțul Andreei Tonciu. Artistul a jignit-o pe Andreea la Survivor România 2022

Regina Elisabeta a II-a, glumă despre propria moarte

Cercetătorii au analizat și mostre de piele de la persoanele care au decedat din cauza bolii COVID-19, iar timpul mediu de supraviețuire a virusului a fost de 8,6 ore pentru versiunea originală, 19,6 ore pentru Alpha, 19,1 ore pentru Beta, 11,0 ore Gamma, 16,8 ore pentru Delta și 21,1 ore pentru Omicron.

Însă pe piele toate variantele au fost inactive în 15 secunde de la expunerea la dezinfectanţi pentru mâini pe bază de alcool.

Sursă foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter