Secrete: Căderea părului şi alte semnale de la corpul tău

De Diana Zagrean, pe Ultimul update Luni, 11 octombrie 2021, 16:38

Organismul uman este un mecanism complex, ale cărui piese funcţionează împreună. Atunci când ceva nu merge bine, corpul nostru ne spune în felul lui că are o problemă. Iată tot ce trebuie să ştii despre căderea părului şi alte semnale de la corpul tău.
Îţi cade părul
Dacă nu te simţi exagerat de stresată şi nu ai examene în curând, dar părul tău refuză să stea ataşat de scalp, poate că ai o lipsă de vitamine. Dacă ai mâncatd estule legume şi fructe în ultima vreme şi părul tot cade, poate că problema vine de la anticoncepţionale sau chiar de la glanda tiroidă.
Menstruaţia
Secrete: Căderea părului şi alte semnale de la corpul tău

Dacă ciclul tău menstrual este dereglat sau întârzie foarte mult, cauzele cele mai probabile sunt: stresul, dieta necorespunzătoare sau problemele hormonale. Dacă vezi că întârzierile sunt tot mai mari şi dacă sângerările conţin cheaguri este cazul să mergi la medic. Ar putea fi vorba despre chisturi ovariene sau chiar o sarcină extrauterină.

Ţi se zbate ochiul
Secrete: Căderea părului şi alte semnale de la corpul tău

Crampele musculare sunt mult mai evidente atunci când lovesc muşchii striaţi mari. O crampă în gambă atrage mult mai tare atenţia decât zbaterea pleoapelor. Dar dacă ţi se zbate ochiul des, ai putea lua în calcul folosirea în exces a calculatorului, spălarea părului cu apă rece şi, prin urmare, o răceală. Dacă semnalele corpului tău sunt frecvente şi implică mai mult de o singură grupă musculară trebuie să iei în calcul o vizită la doctor. Multe boli neurologice, printre care scleroza multiplă atacă sistemul nervos central.
Cearcăne
Secrete: Căderea părului şi alte semnale de la corpul tău

Dacă ai dormit destul în ultima vreme, dar cercurile negre de sub ochi refuză să dispară, ai putea suferi de o problemă de circulaţie. Sistemul limfatic nu dă semnale doar sub formă de „pungi sub ochi”, dar poate fi vorba şi de o circulaţie periferică deficitară.
Foto:Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter