Șase motive să slăbești, care nu au legătură cu silueta

De Consuela Stratulat, pe

Kilogramele în plus nu reprezintă o problemă doar pentru că nu mai încapi în blugii skinny de astă vară. Hipertensiunea arterială, diabetul, colesterolul și bolile cardiace sunt câteva dintre neplăcerile care apar odată cu creșterea în greutate. Sunt numeroase motive să slăbești, dar noi ți le dăm pe cele mai importante.
Vei dormi mai bine! Cercetătorii au demonstrat că adulții afectați de obezitate, care au slăbit 5% din greutatea lor, și-au îmbunătățit calitatea somnului după șase luni. Un studiu realizat pe 390 de persoane a arătat că cei care au pierdut 5% din greutatea lor au câștigat 22 de minute pe noapte, în timp ce oamenii care au slăbit mai puțin au dormit cu un minut mai mult.
Creierul tău va funcționa mai bine. Un studiu din 2013 a arătat că adulții cu multe kilograme în plus au obținute rezultate mai slabe la testele cognitive decât cei cu o greutate sănătoasă. Specialiștii susțin că obezitatea slăbește bariera hematoencefalică și permite substanțelor eliminate de celulele grase să ajungă la crier.
Pielea ta se va curăța! Kilogramele în plus sunt asociate cu o varietate de schimbări ce au loc la nivelul pielii. Nu există, încă, studii concludente, care să explice cum obezitatea duce la apariția petelor și a infecțiilor pielii, însă cercetările arată că pierderea în greutate poate reduce efectele psoriazisului. Un studiu din 2013 a arătat că adulții obezi cu psoriazis, care au ținut cură de slăbire timp de opt săptămâni, au observat o diminuare a efectelor acestei boli.
Vei economisi bani! Cercetătorii au stabilit că femeile cu câteva kilograme în plus cheltuie mai mult cu 524 de dolari  pe an, iar cele afectate de obezitate, cu 2,646 de dolari pe an. Specialiștii au luat în calcul banii cheltuiți pe medicamente, zilele lipsite de la serviciu sau scăderea productivității la locul de muncă.
Vei simți mai puțină durere! Kilogramele în plus exercită o presiune pe articulații și amplifică inflamarea lor. Dacă slăbești, nu numai că scapi de aceste neplăceri, dar îți protejeci articulațiile de viitoare probleme.
Apetitul sexual îți va crește! În 2011, cercetătorii australiani au observat că adulții obezi, afectați de diabet, care au pierdut 5% din greutatea lor, au constatat o creștere a libidoului.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter