Sănătate: Scapă de varice. 4 soluţii!

De Libertatea pentru femei, pe

Sunt inestetice, dau disconfort. Vara, sunt insuportabile. E timpul să uiți de ele, apelând la tehnici de ultimă generație pentru tratament.
Cam 30% dintre români au varice, iar 80% sunt femei până în 30 de ani. Încălțămintea incomodă, tocurile înalte, statul în picioare, picior peste picior, moștenirea genetică, obezitatea, seden1tarismul sunt responsabile pentru apariția varicelor. Totuși, ne putem descotorosi de ele prin tehnicile moderne.

4 PAȘI PENTRU PICIOARE FRUMOASE

1 Laserul merge la țintă. Scoate din circuit fără probleme venele superficiale afectate. Metoda e nedureroasă, rapidă, nu presupune anestezie generală. Pleci acasă imediat după aceea.

2 Scleroterapia ajută. „Netratate, varicele pot cauza ulcer. În tratamentul varicelor super-ficiale e utilizată scleroterapia, ce presupune injectarea unei soluții în varice, cu un ac foarte ,fin. Tratamentul care se face în clinicile noastre durează 30- 40 de minute și presupune utilizarea ecografiei Doppler, pentru identificarea venelor profunde”, spune prof. dr. Silviu Constantinoiu, coordonator Proctoline.

3 Ghidare ultrasonografică (UGS). Dr. Dan Andronesi ne explică: „Avantajele UGS sunt lipsa anesteziei, a durerii. Pacientul revine imediat la activitățile obișnuite. Nu rămân cicatrici, durează între 15 minute și o oră, iar o treime din cazuri se rezolvă din prima ședință. Datorită tehnologiei UGS se pot trata și venele mari, prin injectarea precisă, ghidată ecografic, a agentului sclerozant direct în vena afectată. Medicul are la dispoziție o imagine de mare acuratețe, care îi permite să injecteze cu mare precizie agentul sclerozant, asigurând o rată mai mare de succes decât în scleroterapia convențională. Se pot trata și venele localizate profund, care altfel ar necesita intervenția chirurgicală.”
4 Terapia hidroactivă. Este un concept modern de tratament al ulcerului varicos. „În ultimii ani, în clinicile de renume, a pătruns un concept terapeutic inovator, cunoscut și sub denumirea de terapie umedă a plăgii, bazat pe utilizarea pansamentelor hidroactive. Aceasta accelerează mecanismele de vindecare normale prin tratarea infecției, prevenirea apariției necrozelor, îndepărtarea secrețiilor și menținerea echilibrului hidric optim. Terapia hidroactivă se bucură de succes și în cazul pacienților cu plăgi cronice, cu impact major, precum cele diabetice, reușindu-se chiar prevenirea amputației”, subliniază dr. Andronesi.

PE PLACUL TĂU

Grație medicinei moderne, se poate elimina orice neplăcere legată de aspectul picioarelor. Nu mai e nevoie de internare, nu mai sunt riscuri majore, se poate interveni și asupra venelor profunde. Specialistul va ști ce ți se potrivește. „Încă de la primele semne ale apariției unor vene umflate, ușor de palpat, când picioarele se umflă și se simte o senzație de greutate care dispare la ridicarea piciorului, când există în familie cazuri similare, trebuie cerut de îndată sfatul specialistului”, spune dr. Dan Andronesi, de la LaurusMedical.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter