Un fost soldat cu un picior amputat a traversat Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle

De Oana Savin, pe Ultimul update Luni, 07 martie 2022, 14:39
Un fost soldat britanic ce are un picior amputat a reușit să traverseze Oceanul Atlantic într-o ambarcațiune cu vâsle.

Lee Spencer, în vârstă de 49 de ani, a plecat din Portugalia pe 9 ianuarie și în doar două luni a terminat traversarea Atlanticului, în largul statului sud-american Guyana.

Potrivit echipei sale, fostul soldat al trupelor britanice Royal Navy a devenit noul deținător al recordului de traversare a Atlanticului într-o ambarcațiune solo pornind din Europa către America de Sud.

Vechiul record era deținut de către un pușcaș marin, norvegianul Stein Hoff, care a obținut recordul în anul 2002, după ce a făcut din Portugalia până în Guyana 96 de zile 12 ore și 45 de minute.

Acum, Lee Spencer a reușit să traverseze Oceanul „în mai puțin de 36 de zile”, potrivit contului său de Twitter.

Bărbatul a participat la mai multe operațiuni în Afganistan, de unde s-a întors nevătămat. Totuși, în 2004, și-a pierdut piciorul drept într-un accident petrecut pe o autostradă din Marea Britanie.

El a reuşit să traverseze Atlanticul într-o ambarcaţiune solo cu ajutorul unei proteze. Linia de sosire a fost fixată în largul Guyana.

Spencer a mai traversat odată Atlanticul, în decembrie 2015, alături de un echipaj format din patru foști soldați, toți cu handicap fizic.

La începutul călătoriei, fostul soldat spunea că speră că aventura sa va oferi o perspectivă diferită asupra persoanelor cu handicap şi că va strânge bani pentru o acţiune de caritate a Royal Navy şi fondului Endeavour pentru soldaţii răniţi în teatrele de război.

Sursă foto: Twitter

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter