Sănătate: Scapă de alergii inteligent

De Libertatea pentru femei, pe

Toamna e anotimpul când s-or număra ei şi bobocii, dar și alergiile. În această perioadă, ca și primăvara, crizele alergice apar mai des decât în alte luni ale anului. Aerul umed sau frigul agravează simptomele persoanelor sensibile.
Îți pot da de furcă mai ales reacțiile la praf, mucegai sau la anumite polenuri ale plantelor care înfloresc târziu. Frunzele căzute din copaci pot conține bacterii și mucegaiuri care pot stârni reacții alergice. Pe lângă tratamentul clasic, obligatoriu în cazul persoanelor cu alergii puternice sau opțional dacă problemele nu sunt grave, plantele îți pot veni în ajutor. Dr. farmacist Ovidiu Bojor recomandă extractele din frunze de coacăz negru, fumăriță sau gheara-mâței.

► Coacăzul negru, antihistaminic

Preparatele din frunze de coacăz negru au proprietăți antialergice și antiinflamatoare. Au proprietatea de a reduce producerea de histamină, substanță care provoacă reacțiile alergice. Se poate administra sub formă de infuzie: o lingură de frunze la o cană cu apă. Se beau trei căni pe zi. Se pot face cure de câte șase luni pe an. Se mai ia sub formă de extract de germeni de coacăz negru. Astfel de preparate se găsesc în comerț și se administrează conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

► Fumărița și gheara-mâței, sub formă de preparate

Fumărița are acțiune diuretic-depurativă și antialergică. Gheara-mâței stimulează puternic sistemul imunitar. Pe lângă acțiunea lui bună în afecțiunile virale, ameliorează şi alergiile. Atât fumărița, cât și gheara-mâței se iau sub formă de preparate standardizate.

REGIMUL ALIMENTAR CONTEAZĂ

Regimul alimentar este și el important. Dr. Ovidiu Bojor recomandă persoanelor alergice să consume, în special, orez, hrișcă, mei, orz, ovăz, legumele verzi fierte. Pentru a da gust mâncării, ar fi bine să aleagă ghimbir, piper negru, ardei iute sau usturoi. Dintre fructe, sunt indicate rodiile și grepfrutul. Sunt contraindicate carnea de orice fel (inclusiv peştele), fasolea boabe, alte citrice, ouăle, cafeaua, fructele prea coapte, îngheţata, ciupercile, ceapa, iaurtul, brânzeturile, smântâna, alimentele acide, oţetul şi băuturile reci.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter