Sănătate: 5 reguli pentru igiena intimă perfectă

De Libertatea pentru femei, pe

Deși face parte din rutina zilnică și pare că nu e nimic mai ușor de realizat, menținerea corectă a igienei intime este încă o necunoscută pentru multe dintre noi.
Până și felul în care trebuie să ne spălăm trebuie învățat. Căci nici prea rar, nici prea des nu e bine, mai ales când vine vorba despre părțile intime. Apoi, e foarte important cu ce ne spălăm și cu ce ne îmbrăcăm, dacă vrem să menținem sănătatea optimă a organelor genitale. Iată ce ai de făcut.

1 Din față în spate!

Sună jenant, însă e regula de aur a toaletei intime zilnice. De fiecare dată după ce mergi la toaletă, ai grijă să te ștergi dinspre regiunea pubiană spre anus și niciodată invers! Altminteri, transferul bacteriilor din zona anală poate duce la infecții bacteriene destul de greu de tratat. Spală-te pe mâini, atât înainte, cât și după ce folosești toaleta!

2 Atenție la lenjerie!

Alege slipuri sau chiloți numai din materiale naturale, de preferat bumbac sau mătase naturală, de culoare albă. Acestea permit aerisirea optimă și menținerea regiunii inghinale uscate, nepermițând dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor. Lenjeria și îmbrăcămintea sintetice și foarte strâmte pot fi sexy și apetisante, însă extrem de nocive pentru sănătate.

3 Întotdeauna la exterior!

Numai în cazul în care medicul ginecolog decide că ai nevoie de așa ceva, fă spălături vaginale, dar numai pe o perioadă anume și cu scopul tratării unei infecții. Dacă nu ți se recomandă de către un specialist, abține-te de la spălăturile vaginale, căci distrugi flora bacteriană naturală a vaginului și favorizezi apariția multor boli. În rest, te poți spăla ori de câte ori dorești, însă numai pe dinafară.

4 Evită parfumurile!

Oricât de tentante sunt gelurile de duș, deodorantele, șervețelele umede și restul cosmeticalelor, pentru regiunea intimă sunt de preferat cele fără arome, cu PH neutru. Restul sunt iritante.

5 Tampoane interne, cât mai rar!

Evită, pe cât posibil, utilizarea tampoanelor interne, căci acestea favorizează apariţia bacteriilor şi împiedică acea curăţare naturală a vaginului de sânge. Dacă însă chiar trebuie să le folosești, nu sta cu unul mai mult de 2 ore! Și nu le folosi niciodată, în nicio situație, în afara perioadei menstruale!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter