Ce efecte secundare are scorţişoara

De PR, pe Ultimul update Joi, 30 iulie 2020, 16:57

Este posibil să ştii care sunt beneficiile consumului de scorţişoară, dar ştii şi care sunt efectele sale secundare?
Identificare
Cassia este o plantă care arată şi are gust de scorţişoarăşi poate fi găsită pe unele rafturi ale magazinelor. Cassia conţine cantităţi mai mari de cumarină decât scorţişoara, aceasta fiind responsabilă pentru unele dintre reacţiile adverse enumerate mai jos.

Scorţişoara irită pielea şi stomacul

Uleiul esenţial de scorţişoară nu trebuie aplicat direct pe piele. Cantităţi mici de ulei diluat pot fi utilizateîn băuturi răcoritoare şi în lupta împotriva infecţiilor.

Iritaţii la nivelul stomacului
Persoanele care au probleme la sistemul digestiv, cum ar fi ulcerul sau sindromul de colon iritabil, ar trebui să fie atentecu, consumul de scortisoara. Cantităţi mai mari de 1/2 linguriţe potirita mucoasa stomacului.

Creşterea frecvenţei cardiace
Dacă se consumă cantităţi mari de scorţişoară, va creşte frecvenţa bătăilor inimii, care ar putea fi periculoasă pentru cei cu boli de inimă.

Scorţişoara, periculoasă pentru gravide

Contracţii uterine
În special, femeile gravide trebuie să evite consumul de scorţişoară.

Subţierea sângelui
Scorţişoara poate avea proprietăţi anti-coagulare şi poate provoca subţierea sângelui. Scorţişoara nu ar trebui să fie consumată înainte de intervenţii chirurgicale, în timpul menstruaţiei sau în orice situaţie în care se poate produce o sângerare.

Probleme la rinichi şi ficat
Persoanelor cu probleme la rinichi sau ficat sau celor care iau medicamente, le este recomandat să nu consume scorţişoară.

Zahărul din sânge
Oamenii care iau medicamente pentru a regla nivelul de zahăr din sânge ar trebui să fie atenţi atunci când consumă scorţişoară, deoarece aceasta areun efect puternic asupra glicemiei.

Antibiotice
Scorţişoara este un antibiotic puternic, dar discută cu medicul tău de familie înainte de a consuma scorţişoară dacă iei antibiotice pe bază de prescripţie medicală, deoarece poate schimba modul în care acestea acţionează asupra organismului.
Tu ştii şi alte efecte secundare ale scorţişoarei?

Descoperă adevărul despre lapte şi produsele lactate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter