Sănătate: 5 alimente care-ţi pot salva viaţa

De Libertatea pentru femei, pe

Îţi prezentăm fructele şi legumele cu cele mai însemnate cantităţi de vitamine, minerale şi nutrienţi. Bucură-te de gustul lor şi de efectele pe care le au asupra stării de bine a organismului.

► PĂTRUNJELUL conţine mult fier

O sursă foarte bună de fier, superioară chiar şi celebrului spanac, e pătrunjelul. Marele avantaj e că se asimilează mai uşor decât în cazul altor alimente. Acest lucru se datorează vitaminei C pe care o conţine, favorizând procesul de asimilare a fierului, îndeosebi în cazul femeilor. Mineralul este esenţial pentru transportul oxigenului, dar şi pentru formarea globulelor roşii din sânge.

► SFECLA ROŞIE, campioană la vitamina A

Deşi mulţi ar putea crede că morcovul conţine cea mai mare cantitate de vitamina A, ei bine, sfecla roşie îi este superioară. Ea mai conţine vitaminele B, C, E, minerale, dar şi cea mai mare cantitate de vitamina K din conţinutul unei legume. Consumată zilnic, sfecla roşie protejează ficatul, ajută la detoxifierea organismului şi întăreşte echilibrul psihic.

► GOJI, numărul 1 în antioxidanţi

Fructele Goji sunt bogate în vitamine, minerale şi nutrienţi. Sunt, fără îndoială, în topul celor mai complexe alimente create de natură şi sunt recunoscute ca fructul cu cel mai puternic efect antioxidant. Menţin şi întăresc sistemul imunitar, cresc nivelul de energie, ajută tranzitul intestinal, reglează nivelul zahărului din sânge şi ajută la slăbit.

► KIWI are multă Vitamina C

Fructul de kiwi conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, iar partea cea mai nutritivă este cea de sub coajă. De asemenea, kiwi conţine luteină (o substanţă despre care se spune că reduce riscul apariţiei cancerului şi bolilor de inimă), fibre, cupru (ajută la întărirea oaselor), potasiu, magneziu, fier, calciu, vitaminele B6, C, E, acid folic sau crom.

► BANANA, bogată în potasiu

Banana e un aliment excelent atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Un fruct de dimensiune medie are chiar şi 600 mg de potasiu, iar conţinutul bogat al acestui nutrient reduce riscul de creştere a presiunii arteriale. În cazul copiilor, sporeşte capacitatea de concentrare dacă e consumat de 3 ori pe zi. Acest fruct mai conţine vitaminele A, B6, C, acid folic, magneziu, fier, zinc şi e indicat în anemie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO încărcat pe unica.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter